A kert egy szentély, amit mindenki a saját szokásai, elvárásai és lehetőségei szerint alakít ki. Egy nagyobb terület értelemszerűen több lehetőséget rejt magában, ám a kisebb kertek tulajdonosainak sem kell aggódni, ha kedvük támadna egy kisebb családi vagy épp baráti összejövetelt rendezni.

A kert nem csak fű, virágágyás, gyümölcsfa és kutyaház. Nem csupán kötelező fűnyírás, vakondtúrás és kocsibeálló. A kert ezeknél jóval több: a természet személyes közelsége. Ahány háztulajdonos, annyiféle kertkihasználás. Azoknak, akik szeretik a társasági életet, van négy fontos elem, amivel érdemes számolniuk.

1. Víz

A forró nyári napokon nincs is jobb, mint csobbanni egyet a hűs vízben. Ebből a szempontból az épített medencék a legideálisabbak, de az élmény kedvéért nem elengedhetetlenek. A víz közelségét egy kisebb, szezonálisan felállítottal is kellően lehet imitálni. Egy ilyen medence ára sokkal könnyebben kigazdálkodható, némi odafigyeléssel és megfelelő tárolással pedig sokáig használatkész is marad.

A víz közelségét egy kisebb, szezonálisan felállított medencével is kellően lehet imitálniForrás: Shutterstock
Forrás: Zydeco Construction, LLC
Homokos tengerpart a kert végében: nem csak álom

Egy amerikai cég hiánypótló szolgáltatással állt elő: nem egy szimpla medencét készítenek a megrendelőik számára, hanem egy komplett homokos tengerpartot. Elég jól hangzik, igaz? Olvasd tovább!

2. Árnyék

A nyár a melegről és az élesen tűző napról ismert. Ezek ellen kiváló szolgálatot tehet egy napernyő, de a kertben mégis a legjobb egy kis pavilon, ami alá egyszerre többen is behúzódhatnak. Szuper helyszíne lehet egy közös ebédnek, beszélgetésnek vagy egyszerűen csak a pihenésnek.

3. Tűz

Az ember legnagyobb felfedezése kétségtelenül a tűz érdemi felhasználása és a semmiből való előállítása. Bár nyáron nem az általa leadott hőt kedveljük, hanem a segítségével elkészített finomabbnál finomabb ételeket. Egy kerti tűzrakóhely vagy grillszett tehát szinte elengedhetetlen. Miért is fosztanánk meg magunkat azoktól az ízektől, amelyeket csak ilyen módon lehet előhívni a zöldségekből, húsokból? A hangulatról, melyet teremtenek, pedig már nem is szólva.

Egy kerti grillszett elengedhetetlen a finomabbnál finomabb ételek elkészítéséhezForrás: Shutterstock

4. Kényelem

Remek csak úgy üldögélni és beszélgetni a kertben, de ha ez órákon át tart, egyáltalán nem mindegy, hogy egy műanyag széken vagy egy kényelmes kerti ülőgarnitúrán tesszük mindezt. A napozóágyakat sem szabad mostohaként kezelnünk, ezekben ugyanis nem csupán a napimádók fogják megtalálni a kedvenc helyüket.

Élvezetes nyarat!