Kiderült, hányszor kell cserélni az ágyneműt

Forrás: Shutterstock -
csere otthon alvás ágynemű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ennyiszer kellene cserélni az ágyneműt: a körülményektől is függ. 

Mindenki szereti a frissen felhúzott ágyneműt, de mindennap sajnos nem élhetjük át ezt az élményt – persze ez csak rajtunk múlik, de kevesen vannak, akik naponta cserélnék a huzatot, és erre nincs is szükség. De akkor milyen időközönként kell? Itt a válasz.

Ennyiszer kell cserélni az ágyneműt Forrás: Shutterstock


Iparági szakértők szerint legalább kéthetente kellene, ám ez függ a körülményektől is. Nyáron, amikor az ember sokkal jobban izzad, hetente érdemes váltani tisztára, és ugyanez igaz a hidegebb hónapokra. Természetesen a komfortérzet és a higiénia szempontjából az sem mindegy, hogy milyen anyagból készült ágyneműt használunk. A legjobb természetesen, ha minél kevesebb benne a műszál.

Apró rovarok a lakásban – Természetes módszerek a hangyák ellenhttp://www.life.hu/otthon/20190623-apro-rovarok-a-lakasban-termeszetes-modszerek-a-hangyak-ellen.htmlA csótányok mellett a hangyák a második leutálatosabb lakásokban „lakó” rovarok. Aprók, ám igen sokan vannak, beférnek gyakorlatilag bárhová és nehéz úgy lezárni és elzárni az ételeket, hogy ne férjenek hozzájuk. Igen kellemetlen, amikor egy percre sem hagyhatsz elől valamit a konyhaasztalon miattuk. Mielőtt azonban a vegyszerekhez nyúlnál, próbálj ki pár természetes módszert a kilakoltatásukhoz. OtthonOrigoÍgy néz ki Michael Jackson hírhedt birtoka, Neverlandhttp://www.life.hu/otthon/20190626-igy-nez-ki-michael-jackson-hirhedt-birtoka-neverland.htmlMichael Jackson birtoka, Neverland még nem talált új gazdára: így néz ki belülről. Otthon--Ezeket a területeket feltétlenül tisztán kell tartanod az otthonodbanhttp://www.life.hu/otthon/20190626-ezeket-a-teruleteket-feltetlenul-tisztan-kell-tartanod-otthonodban.htmlKiderült, hogy melyek azok a területek az otthonunkban, amelyeket mindenképpen tisztán kell tartanunk, különben komoly fertőzéseket kockáztatunk. Otthon--Most akár te is beköltözhetsz Tony Starkhoz - ennyiért bérelhető a Vasember otthonahttp://www.life.hu/otthon/20190625-tony-stark-vasember-vizparti-haza-a-vegjatekbol-kiado.htmlA Bosszúállók: Végjáték az idei év egyik legnagyobb filmes sikere. A Marvel-moziuniverzum legjobban várt darabja elképesztő kasszasiker volt, és most sikert hozhat azoknak a tulajdonosoknak is, akik Airbnb-n hirdetik Tony Stark filmbéli otthonát. OtthonOrigo4 dolog, ami nem hiányozhat a kertedből, ha szeretsz vendégeket hívnihttp://www.life.hu/otthon/20190621-4-dolog-ami-nem-hianyozhat-a-kertedbol-ha-szeretsz-vendegeket-hivni.htmlA kert egy szentély, amit mindenki a saját szokásai, elvárásai és lehetőségei szerint alakít ki. Egy nagyobb terület értelemszerűen több lehetőséget rejt magában, ám a kisebb kertek tulajdonosainak sem kell aggódni, ha kedvük támadna egy kisebb családi vagy épp baráti összejövetelt rendezni. OtthonOrigoÍgy tárold okosan a szezonális holmit a garázsban!http://www.life.hu/otthon/20190620-igy-tarold-okosan-a-szezonalis-holmit-a-garazsban.htmlA garázs elsősorban az autó felségterülete, de mind tudjuk, hogy az esetek nagy többségében egyfajta tárolóhelyiségként is funkcionál. Ha jól osztod be a teret, számtalan – akár szezonális – dolgot is tárolhatsz benne! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.