A Cocobolo-ház, melyet a Cañas építészei terveztek, egy 40 méter magas szikla peremén fekszik. A Costa Rica-i otthonból csodálatos kilátás nyílik az óceánra és a tőle délre található szárazföldre. Nevét a szomszédos fákról kapta, amelyek az erdő és a folyó kanyonjában nőnek. Csodálatosan épül bele az őt körülvevő, burjánzó természetbe, miközben kiszolgálja a modern luxust kedvelőket is.

A házba lépve, a nappali hatalmas üvegfelületeinek köszönhetően, hirtelen nem is tudjuk, hol ér véget az épület, és hol kezdődik az óceán. Még például Brazíliában az üveg megszüntette a privát szférát, addig itt, a front oldalról a személyes terek rejtve maradnak a kíváncsi tekintetek elől.

A tető texturált betonból készült – mely anyag egyébként a házon belül is megjelenik –, a ház hűtésére pedig a sziklás résznek köszönhető szelet használták ki a tervezők. A medence és a terasz szintje között csupán pár milliméter különbség van, így hozva létre egy végtelen külső padlózatot. A ház alapkoncepciója a környezet megélése köré fonódik, még a külső lépcsőházban is olyan érzése támad az embernek, mintha egy fára mászna az erdőben.

Kattints a képre, és nézd meg a galériánkat:

Forrás: Fernando Alda/canasarquitectos.com