A „drága" mindenkinél más összegnél kezdődik. A most bemutatott, túlnyomó többségben egzotikus állatok árát azonban az emberek 90 százaléka igencsak megérezné. Mindegyik tartása körülményes, egyeseké pedig engedélyköteles, sőt vannak köztük igen veszélyesek is – és itt nem a mérges kígyókra gondolunk.

 

A legdrágább háziállatok  

Teve

A megfelelő környezet biztosítása mellett akár a kertben is tarthatsz tevét. Ám gondold meg alaposan, hogy az átlagosan 2 méter magas és 450 kilós állatot valóban otthonod közelében akarod-e tudni, mivel tartása – leginkább a téli időszakban – komoly felkészültséget igényel. Ára 1-2 millió forint között mozog.

Egy teve ára 1-2 millió forint között mozogForrás: Shutterstock

Jácintkék ara 

A legnagyobb és legdrágább Magyarországon tartható papagáj több mint 50 évig is élhet. Nagyon okos, gazdáját hamar megszokja és megszereti. Ára ehhez mérten igen magas, 2 millió forintot is elkérhetnek érte a tenyésztők.

A jácintkék aráért 2 millió forintot is elkérhetnekForrás: Shutterstock
Forrás: Thinkstock
Hogyan dolgozzák fel a gyerekek háziállataik elvesztését?


Sajnos a legtöbb kis kedvenc viszonylag rövid életű, így sok kisgyereknek kell szembesülnie azzal, hogy a számukra kedves kis állatuk elpusztul, és többé már nem létezik. Eddig viszonylag kevés kutatás született ebben a témában ahhoz képest, hogy mennyire gyakori ez az élethelyzet. Egy amerikai vizsgálat most rámutatott arra, hogyan lehet ebben a leghatékonyabban segíteni a gyerekeket. Olvasd tovább!

Kapucinus majom

A kapucinus majom igen barátságos és szociális fajta, aminek népszerűségét és ezzel párhuzamosan az árát filmes szereplései erősen megnövelték. Egyes hirdetésekben már 250 ezer forintért kínálják, de az igazán megbízható eladóknál már jóval többel, kb. 2,6 millió forinttal kell számolnod.

A kapucinus majom megbízható eladóknál kb. 2,6 millió forintForrás: Shutterstock

Savanna macska (Szavanna)

Igen nagy testű, okos, hűséges, a kutyához hasonló természetű macskaféle. Imádja a vizet, azonban nagy a helyigénye, mivel a hagyományos cicákkal ellentétben napközben is sokat mozog. 20 évig is élhet, ára pedig fajtaminősítéstől és mérettől függően elérheti a 3 millió forintot is.

A savanna macska ára elérheti a 3 millió forintot isForrás: Shutterstock

Csimpánz

Ez az emberszabású majom döbbenetesen intelligens, ám igen agresszív, viselkedése gyakran kiszámíthatatlan. Mérete, gondozása és viselkedése miatt a tartása veszélyes, de sokakat még ez sem tántorít el, ahogy az ára sem, ami átszámítva közel 19 millió forint.

Egy csimpánz ára átszámítva közel 19 millió forintForrás: Shutterstock
Igen, akár Magyarországon is tarthatsz különösen egzotikus állatokat, mielőtt azonban elkezdenéd a hirdetéseket böngészni, jó, ha tudod, a legtöbb tartása igen körülményes, valamint különböző engedélyekhez, környezettanulmányhoz van kötve.