A függőszékeknek és -foteleknek nem csupán a kertben van helyük. A nappali csodás kiegészítőiként is remekül funkcionálnak, főként, mivel sokféle változatban kaphatók. De mégis miért érdemes beszerezned egyet? Eláruljuk.

A függőágyak egyfajta variánsaiként tekinthetünk a függőszékekre. Ugyanazt a szabadságot nyújtják, de lakásban egyszerűbben elhelyezhetők és jóval több stílusba beilleszthetők. Alakjuk igazából csak a személyes kényelmed és az ízlésed szempontjából számít, hiszen a lábak nélküli ülőalkalmatosság érzése mindenhogy adott.

A függőszékeknek nem csak a kertben van helyük, a nappaliban is remekül funkcionálnakForrás: Shutterstock

Egy függőszék kiváló az összes olyan tevékenységhez, amelyhez ülni kell, de a felhőtlen pihenésben is jó szolgálatot tehet. Gyerekek és idősek is imádni fogják, de vigyázz! Ez nem egy hinta, így intenzív kilengéssorozatra nem alkalmas.

Vannak „talppal” rendelkező székek, ezek remekül mutatnak például sarokban, de térbe állítva is mesések. Elhelyezésük nem igényel semmilyen előkészületet, könnyen mozgathatók, sőt. Egy délutáni kis semmittevéshez akár a teraszra is kiviheted.

A felfüggesztést igénylők esetében a mennyezetben el kell helyezni egy kampót, amire ráakasztod. Igazából így kapsz igazi függőszéket, bár ez jár némi otthoni barkácsolással. Emiatt nem is fogod tudni könnyen áthelyezni a szobán belül, de a kertbe, egy vastag ágra még így is egyszerűen fellógathatod.

Ringatózz, lazulgass és élvezd a semmittevést! Ehhez összegyűjtöttünk pár itthon kapható függőszéket, hogy kedved szerint inspirálódhass.

1. Bahama függőfotel – tiptopotthon.hu 129.990 Ft, 2. Kétszemélyes függőszék – bonami.hi 322.899 Ft, 3. Rattan függőszék – beliani.hu 104.999 Ft, 4. Szürke függőfotel – discontmania.hu 25.990 Ft,  5. Függőszék – moebelix.hu 5990 Ft, 6. Függőszék – anitadecor.hu 85.000 Ft, 7. Aspen függőszék – mall.hu 84.990 FtForrás: Life.hu