Innovatív és modern formatervezés jellemzi ezeket a különleges székeket, foteleket

formatervezés tervező fotel szék lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha bármikor is érezted már életedben, hogy a szobád elbírna némi művészetet, akkor most jó helyen jársz. Olyan székeket, foteleket mutatunk, melyek többségét, akár egy kortársmúzeumban is kiállíthatnák. De a legszebb, hogy funkciójukat tekintve is megállják a helyüket ezek az ülőalkalmatosságok.

Az akrilból, bambuszból, hullámkartonból, fonott cukornádból vagy épp fából készült székeket, világszerte híres tervezők álmodták meg. A legtöbből csak egy darab készült, és megvenni sem lehet mindet. De talán épp ez adja az egész izgalmát; csak elképzelni tudjuk, hogy milyen is lehetne például egy 220 gömbbel bélelt székben ülni.

220 gömbbel bélelt szék Forrás: Carlo Colombo

A híd alá építette stúdióját egy tervező

Egy spanyol művész új megoldást talált Valencia térhiányára – alkotóműhelyét egy híd alá építette. Igazság szerint inkább rá, vagyis az aljába. A lényeg nem is a pontos helymeghatározás, hanem Fernando Abellanas határok nélküli gondolkodása. Elképesztő látvány - tériszonyosoknak nem ajánlott. Nézd meg!

A páva több tervezőt is megihletett, és két teljesen eltérő módon ültették át a székek formavilágba. Az UUfie egy megalomán széket készített, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt – ez utóbbi különböző színekben is elérhető. A Platner tervezői letisztultabb, és egy átlagos lakásba könnyebben beilleszthető darabot alkotott. Ez a pávaszék aranyozott és ezüstözött színben, többféle huzattal is rendelhető.

A páva a Warren Platner és az UUfie tervezőit is megihlette Forrás: Warren Platner, UUfie

A napraforgószék Mu és Zhang Qian munkája. Annak, aki imádja a könyveket, már nem kell könyvtárrá alakítania a nappaliját ahhoz, hogy kéznél legyenek a kedvencei.

A napraforgószék He Mu és Zhang Qian munkája Forrás: He Mu és Zhang Qian

Kedvünk szerint változtathatjuk meg a francia tervező, Marc Venot által alkotott fotel színét. Elég csak a virágszirmokhoz hasonlóan elrendezett párnákat megfordítanunk.

Kedvünk szerint változtathatjuk meg a francia tervező, Marc Venot által alkotott fotel színét Forrás: Marc Venot

Nézd meg a többi innovatív, már-már szobrászati alkotásnak minősülő székeket is:

Forrás: Carl Durkow
Mi a csillagjegyed? Mutatjuk, hogy milyen teríték illik hozzád!http://www.life.hu/otthon/20171201-mi-a-csillagjegyed-horoszkopod-mutatjuk-hogy-milyen-teritek-illik-hozzad.htmlAz étkezéseknek – főként, ha valamilyen alkalomhoz kapcsolódnak – érdemes megadni a módját. Próbáld ki legalább egyszer, hogy a csillagjegyed szerint terítesz meg. Érezni fogod a különbséget! Sőt, ez még a vendégvárás alkalmával is plusz pont lehet. OtthonOrigoEgy szoba, mely a háziasszonyok menedéke lehethttp://www.life.hu/otthon/20171130-egy-szoba-mely-a-haziasszonyok-menedeke-lakberendezes.htmlEgy fárasztó nap után, minden nő szeretne egy nyugodt, ám mégis kellő inspirációt nyújtó szobában pihenni. De milyen is egy ilyen, kifejezetten nők számára tervezett helyiség? Talán rózsaszínben pompázik ugró unikornisokkal? Még véletlenül sem. Nézd meg! OtthonOrigoHongkongban koporsókabinokban élnek, mert nincs elég beépíthető területhttp://www.life.hu/otthon/20171123-hong-kong-ban-koporsokabinokban-elnek-szuk-ter-klausztrofobia.htmlHongkong többek közt arról is híres, hogy az ingatlanárak itt a csillagos égig érnek. 7,5 millió lakosára, igen kevés beépíthető és hasznosítható terület jut. Tehát a tér, mint olyan, már csak a gazdagok számára érhető el, ők tudják hosszú távon megtartani. Aki nem engedheti meg magának a garzon luxusát sem, az úgynevezett „koporsókabinokban" él. OtthonOrigoAz otthon szerelmesei ezekre vágynak karácsonykorhttp://www.life.hu/otthon/20171120-az-otthon-szerelmesei-ezekre-vagynak-karacsonyi-ajandek-otletek.htmlAmikor egy szerettünknek ajándékot veszünk, szeretnénk minél inkább rá jellemző, véletlenül sem felesleges dolgot választani a számára. Az otthon szerelmeseinek ajánlunk most különleges lakberendezési termékeket, melyekkel egész biztos nagy sikert arathatsz. OtthonOrigoZivatar a szobában - Interaktív felhő lámpahttp://www.life.hu/otthon/20171117-zivatar-a-szobaban-interaktiv-felho-lampa-lakberendezes-cloud.htmlEz a lámpa, nem csupán fényeivel idézi meg a viharos égboltot, de hangokat is hallat. Richard Clarkson álmodta meg az egyedi zivatarfelhőt, mely akár kedvenc zenéidet is lejátssza. Otthon--Belépni tilos! - Helyek, ahová az életben nem fogsz eljutni http://www.life.hu/otthon/20171114-belepni-tilos-helyek-ahova-az-eletben-nem-fogsz-eljutni-coca-cola-oroszorszag-hegy.htmlAz ember felfedezte csodálatos bolygónk szinte minden sarkát, de vannak helyek, melyekre „halandó" sosem juthat el. Ezek közül szemezgetünk most. Jól nézd meg a képeket, mert közelebb úgysem fogsz hozzájuk kerülni! Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.