Az egészségünkhöz hozzátartozik a lelki kiegyensúlyozottság is. Azaz nemcsak a testnek, a léleknek is szüksége van törődésre, és nemcsak hébe-hóba, hanem a mindennapokban is. Ennek fontos eleme lehet, hogy már ébredésnél tudatosan odafigyelsz rá, és olyan reggeli rutint alakítasz ki, amely pozitívra hangol, így az egész napodnak boldog érzésekkel, feltöltekezve vághatsz neki. 

  • Csak 5 perc relax

Mielőtt kipattannál reggel az ágyból, adj magadnak legalább öt percet. Kezdetben talán nehéz lesz, de ne nyúlj közben a telefonodért. Ülj fel, rakd magadra a takarót, ahogyan jólesik, hunyd be a szemed és vegyél egy nagy lélegzetet. Ismételd meg párszor, és közben hagyd feltölteni magad az új nap pozitív érzéseivel. Gondold át, hogy mi várható aznap, és képzeld el, hogy minden feladatodat a lehető legjobban teljesíted.

Relaxálj az ágyban 5 percet felkelés előttForrás: Shutterstock
  • Hidratálj

Egy nyolcórás alvási ciklus után a tested csak úgy szomjazza a hidratálást. A legfontosabb, hogy a sejtjeidet felébreszd, így még a reggeli kávé előtt igyál meg 3 dl vizet, akár egy kevés citrommal ízesítve. Elsőre talán nehéz elhinni, de ez még jobb ébresztő, mint a kávé. A vízfogyasztásra figyelj a nap további részében is, fontos, hogy tudd, ez a jó egészségnek és a jó közérzetnek is az egyik alapja.

5 + 1 ok, amiért minden reggel igyál egy pohár vizet

A tiszta víz az egyetlen olyan élelmiszer, ami semmi mással nem pótolható. Egész egyszerűen létfontosságú az ember számára. Jótékony hatásai nélkül képtelenek lennénk egészségesen működni. Nem is tehetsz annál jobbat, mint hogy reggelente, még a kávé előtt, egy nagy pohár vízzel indítod a napot. Íme 5 + 1 ok, hogy tényleg így tegyél!

  • A reggeli a nap legfontosabb étkezése

Ugyan sokféle brit tanulmány látott már napvilágot arról, hogy valóban áll-e ez a mondás, mindenesetre feltétlenül jobban jársz, ha ez alapján cselekszel. Hiszen egy finom reggeli nemcsak a testet, de a lelket is kényezteti. Ezentúl egy rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag reggeli tényleg órákig tartó lendületet biztosít, és egyes kutatások szerint a nassolás mértékét is csökkenti, ha reggelire kiadósan és jól eszünk.

Egy finom reggeli nemcsak a testet, de a lelket is kényeztetiForrás: Shutterstock
Villámgyors egészséges reggeli 10 perc alatt

A reggeli étkezés rendkívül fontos, hiszen ekkor tudjuk újratölteni az energiaraktárunkat, ezzel pedig megalapozhatjuk az egész nap lendületét. Nem érdemes tehát kihagyni a sietős, kapkodós reggeleken sem, inkább törekedj arra, hogy minél gyorsabban tudj elkészíteni egy tápanyagokban gazdag, finom fogást. Ehhez mutatunk most három receptet!

  • Reggeli szépségrutin

Ha belegondolsz, a reggel tele van lehetőségekkel, hogy kényeztesd magad, hogy igazán jó passzba kerülj. A nőknek ugyanolyan fontos a reggeli szépségápolási rutin, mint a reggeli étkezés. Használj kellemes illatú natúrkozmetikumokat, amelyek minden érzékedre hatással vannak. Élvezd ki, hogy magaddal foglalkozol, éld meg egyfajta énidőként. Ehhez egyébként nem árt, ha időben kelsz fel, és nem csúszik el az egész reggel. De ha néha így alakul, akkor se aggódj, a legjobbakkal is előfordul.

Használj kellemes illatú natúrkozmetikumokat, amelyek minden érzékedre hatással vannakForrás: Shutterstock
  • Pörögj fel

Ha ezek után sem tudtál felpörögni vagy pozitív hangulatba kerülni, akkor érdemes még tenni valamit, hogy ne rosszkedvvel,vagy fáradtan indulj útnak. Tedd be például a kedvenc számodat, semmi sem pörget fel úgy, mint a zene. Beindul tőle kezed-lábad, és elárasztja a testedet egy kellemes életérzés. Ennél jobban nem is indulhatna a nap. Ha van időd, táncolj egy kicsit, vagy nyújtsál, hiszen az nagyon jót tesz a testednek.

10 perces napindító torna, amit muszáj kipróbálnod

Nyáron, amikor korán világos van, sokkal szívesebben kel az ember kicsit előbb, hogy kiélvezze a hűvös reggelt. Kiváló időszak ez arra is, hogy megpróbáljunk egy kis reggeli testmozgást beiktatni a napirendünkbe. Ehhez mutatunk most egy kiváló alternatívát!