Ne csak írj vele: a krétának minden otthonban ott a helye!

Forrás: Shutterstock -
kréta otthon háztartás folttisztítás hangya mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A krétafal nagyszerűen kihasználható felületet teremt az otthonodban, akár jegyzetelésre, akár üzengetésre használod. A fehér kréta, ebben az esetben alapdarab, de tudtad-e, hogy nem csupán írásra, rajzolásra használhatod? Mutatjuk, hogy miben könnyíthet az életeden!

A ruhán, terítőn esett olajos, zsíros foltok miatti bosszankodásnak ezennel vége! Dörzsöld át alaposan az érintett területet egy darab krétával, várj kb. 10 percet, majd a felesleget egyszerűen töröld le – a kréta magába szívja az olajat és a zsírt. Ezt követően mosd ki a szokásos módon és élvezd a makulátlan tisztaságot.

Az ékszerek egy idő után elkezdenek befeketedni, ami a levegőben lévő páratartalomnak köszönhető természetes folyamat. Ezt elkerülendő, helyezz egy darab krétát az ékszeres dobozba, fiókba. A kréta magába szívja a nedvességet és így segít hosszabb ideig megőrizni ékszereid fényét.

A kréta magába szívja a ruhára kenődött olajat és zsírt Forrás: Shutterstock

Ezzel a képességével segít a penész kialakulásának megelőzésében is, például ruhásszekrényekben. Sőt, a kellemetlen szagokat is elnyeli!

A „nedvesség-befogó" krétának a szerszámos dobozban is nagy hasznát veheted, megóvva így a korrodálódástól az ott tárolt szerszámokat, eszközöket.

A kréta a hangyák ellen is kiváló, az apró rovarok ugyanis félnek tőle. Pontosabban nem igazán szeretnek „rálépni", épp ezért, ha szeretnéd őket a lakásból kizárni, egyszerűen csak húzz krétavonalakat az ajtókhoz, ablakokhoz.

Krétára fel!

Kiderült, milyen gyakran kellene mosni a ruháinkathttp://www.life.hu/otthon/20190901-kiderult-milyen-gyakran-kellene-mosni-a-ruhainkat.htmlAz mindenki számára evidens, hogy az alsónemű, a zokni és a harisnya egyszeri használat után ugrik a szennyes kosárba. De mi a helyzet a többi ruhadarabbal? OtthonOrigoLuxus az őrülten gazdagoknak címezve - Videóhttp://www.life.hu/otthon/20190901-luxus-haz-az-orulten-gazdagoknak-cimezve-video.html„A pompa és a luxus csúcsa", így jellemzik ezt a Los Angeles nívós környékén lévő Bel-Air-i házat. Már a méretei is döbbenetesek a belső és külső tereiről nem is beszélve. Bár mi nem vagyunk hívei az effajta felesleges luxus-hajhászásnak, mégis megakadt rajta a szemünk. OtthonOrigoVond meg a tápanyagot és adj nekik rovarokat – Húsevő növények tartása lakásbanhttp://www.life.hu/otthon/20190820-vond-meg-a-tapanyagot-es-adj-nekik-rovarokat-husevo-novenyek-tartasa-lakasban.htmlA húsevő növények lakásban tartása hazánkban egyre népszerűbb. Nem csupán különleges kinézetükkel, de életmódjukkal is a rabjává tehetik gondozójukat. Ám fontos figyelni arra, hogy ne tartsd igazán jól, mert az a pusztulásához vezethet. OtthonOrigo5 lakberendezési trend, ami szerencsére már a múltéhttp://www.life.hu/otthon/20190801-5-lakberendezesi-trend-ami-szerencsere-mar-a-multe.htmlA divat nem csupán az öltözködésben van jelen, az otthoni környezetünkben is fontos szerephez jut. Az elmúlt évtizedek legnagyobb lakberendezési trendjei közül válogattuk ki azt az ötöt, amely ma már szinte megbocsáthatatlan divatbakinak számít. OtthonOrigoElhagyott helyek - Tbiliszi, egy építészetét tekintve igen kontrasztos fővároshttp://www.life.hu/otthon/20190820-elhagyott-helyek-tbiliszi-az-epiteszetet-tekintve-igen-kontrasztos-fovaros-gruzia.htmlA Fekete-tenger keleti partján fekszik a csodás Grúzia. Az egykori szovjet tagállam kulturális gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza, bortermelése pedig nem csupán a világ egyik legrégebbi hagyományával rendelkezik, de a mai napig gazdaságának fő részét is képezi. Ám ami minket most igazán érdekel, az a fővárosa, Tbiliszi, ami a Kura folyó két partján fekszik. Nem csupán Grúzia legnagyobb területű városa, de az ország abszolút központja is egyben, nem mellesleg pedig építészetében igen sok kontrasztot találni. OtthonOrigoA legszuperebb függőszékek beltéri és kültéri pihenésrehttp://www.life.hu/otthon/20190806-a-legszuperebb-fuggoszekek-belteri-es-kulteri-pihenesre.htmlA függőszékeknek és -foteleknek nem csupán a kertben van helyük. A nappali csodás kiegészítőiként is remekül funkcionálnak, főként, mivel sokféle változatban kaphatók. De mégis miért érdemes beszerezned egyet? Eláruljuk. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.