A krétafal nagyszerűen kihasználható felületet teremt az otthonodban, akár jegyzetelésre, akár üzengetésre használod. A fehér kréta, ebben az esetben alapdarab, de tudtad-e, hogy nem csupán írásra, rajzolásra használhatod? Mutatjuk, hogy miben könnyíthet az életeden!

A ruhán, terítőn esett olajos, zsíros foltok miatti bosszankodásnak ezennel vége! Dörzsöld át alaposan az érintett területet egy darab krétával, várj kb. 10 percet, majd a felesleget egyszerűen töröld le – a kréta magába szívja az olajat és a zsírt. Ezt követően mosd ki a szokásos módon és élvezd a makulátlan tisztaságot.

Az ékszerek egy idő után elkezdenek befeketedni, ami a levegőben lévő páratartalomnak köszönhető természetes folyamat. Ezt elkerülendő, helyezz egy darab krétát az ékszeres dobozba, fiókba. A kréta magába szívja a nedvességet és így segít hosszabb ideig megőrizni ékszereid fényét.

A kréta magába szívja a ruhára kenődött olajat és zsírtForrás: Shutterstock

Ezzel a képességével segít a penész kialakulásának megelőzésében is, például ruhásszekrényekben. Sőt, a kellemetlen szagokat is elnyeli!

A „nedvesség-befogó" krétának a szerszámos dobozban is nagy hasznát veheted, megóvva így a korrodálódástól az ott tárolt szerszámokat, eszközöket.

A kréta a hangyák ellen is kiváló, az apró rovarok ugyanis félnek tőle. Pontosabban nem igazán szeretnek „rálépni", épp ezért, ha szeretnéd őket a lakásból kizárni, egyszerűen csak húzz krétavonalakat az ajtókhoz, ablakokhoz.

Krétára fel!