A közterek festői aka graffiti művészek célja elsősorban a járókelők figyelmének felkeltése. A művészet ezen ága, mely kéz a kézben jár az ember által épített környezettel, szinte minden esetben valamilyen rejtett üzenetet hordoz magában. Nem korlátozza se vászon, se helyszín, csak az önkifejezés és a tehetség. Korábban is mutattunk már elképesztő graffitiket, de ehhez hasonlót még nem.

Minden nagyszerű graffiti művésznek megvan a saját stílusa, valami, ami kiemeli a többi közül. De mi a védjegye a 34 éves portugál művésznek, Vile-nek? Nos, csupán a nevét festi ugyan a falakra, de azt olyan szemkápráztató módon, ahogyan arra csak ő képes. Bonyolult utcai művészete lehetővé teszi számunkra, hogy a falakon keresztül láthassunk.

Forrás: Getty Images, banksy.co.uk
Graffiti, avagy így vált az öncélú falfirkából elismert underground művészet

Hagyd ott a nyomod, üzeneted, véleményed házak, épületek falain, hogy azt bárki, aki arra jár, láthassa. Valóban csak ennyiről szólna a graffiti? Nos, leegyszerűsítve igen. Ám készítőiktől függ, hogy a járókelőket csodálattal vagy felháborodással töltik-e el a műveik. Nézzünk egy kicsit a graffitik mélyére!

Vile – aki 14 éves korában kezdett el graffitiket készíteni - valódi neve Rodrigo Miguel Sepúlveda Nunes, és Vila Franca de Xira-ban, Portugáliában él. Fokozatosan vált igazi graffiti művésszé, akvarell, faszén, digitális rajz és tetoválás segítségével csiszolta technikáját.

Kattints a képre, és nézz át a falakon!

Forrás: vilegraffiti.com