Külön szoba gipszkartonnal: gyors és olcsó átalakítás

átalakítás felújítás szoba otthon gipszkarton fal lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az átalakítás igen magas költségekre rúghat, főként, ha egy új fallal ajándékoznád meg otthonod. Most egy olyan alternatívát mutatunk, ami lényegesen gyorsabb és olcsóbb, mint egy téglafal felhúzása, mégis szuperül betölti annak szerepét.

Megért az életed egy új szobára? Ez lehet egy egészen apró tároló, hálófülke vagy épp a gyerekeknek két különálló kuckó, a közös bennük, hogy gipszkartonnal könnyen és a lehető leggyorsabban valósíthatod meg őket. Sokan azt hozzák fel ellenérvként, hogy az ilyen típusú térleválasztó nem állja útját a hangoknak. Abban az esetben azonban, ha két réteg gipszkarton közé hangszigetelő tulajdonságú üveg- vagy kőzetgyapotot teszel, már meg is oldottad. Nem mellékesen ezek az anyagok remek hőszigetelők is, tehát két legyet ütsz egy csapásra.

Külön nappalit a gyerekeknek is!

A nappali társalgó, közösségi tér és a családi egység jelképe is egyben. A gyerekszoba ezzel szemben egy kis privát kuckó, ahol a gyerek az úr – egy bizonyos határig persze. Miért is kevernéd a kettőt? Több jó okot is mondunk rá!

Az ügyesebb kezűek akár saját maguk is felhúzhatják: miután a profilokat felfogattad a tartófalra, csupán annyi dolgod marad, hogy hozzácsavarozd a méretre vágott gipszkarton lapokat. Lefestve pp úgy fog kinézni, mint a többi, vele szomszédos fal.

Akár konyhában és fürdőszobában is használhatod. Ezekbe a helyiségekbe impregnált gipszkartont használj, hogy elkerüld az átnedvesedést.

Gipszkartonnal könnyen és a gyorsan kialakítható egy különálló szoba Forrás: Shutterstock

A gipszkartonfal előnyei:

  • olcsóbb, mint a téglafal
  • egyszerűen és gyorsan beépíthető
  • nem jár, csupán minimális felfordulással
  • sima felületének köszönhetően festhető, tapétázható és csempézhető is
  • a lakás bármelyik pontjában használható
  • az elektromos vezetékek is elhelyezhetők benne

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.