A Viszkis néven elhíresült bankrabló, aki 1993 és 1999 között több mint 30 pénzintézetet fosztott ki, bűnbe esését a szülői háttér hiányára vezette vissza, s azt sem titkolja, gondolt az öngyilkosságra.

A Viszkisként közismert Ambrus Attila 1993 és 1999 között több mint 30 bankot rabolt ki. Tette mögött nem csupán a könnyű pénzszerzés állt, gyermekkora is közrejátszott abban, hogy a bűn útrája lépett.

"Sokat gondoltam arra, hogy egy csapásra véget vethetnék mindennek"Forrás: Mtl

Egy évet ültem a Nagy Ignác utcai fegyházban a legszigorúbb őrizet mellett, igen mostoha körülmények között. Ekkor sokat gondoltam arra, hogy egy csapásra véget vethetnék mindennek. Korábbi tanulmányaim alapján mindent részletesen elterveztem, római módra akartam felvágni az ereimet, de aztán mégis a hiúságom tartott életben. Nem akartam megtenni azt a szívességet a fogvatartóimnak, hogy gyávának gondoljanak – mesélt őszintén élete legnehezebb időszakáról a Viszkis az Egyszóval Kadarkai Endrével című beszélgetős műsorban.

Nem szeretném a szüleimet pellengérre állítani, de édesanyám másfél éves koromban otthagyott bennünket, édesapám pedig nem foglalkozott velem, vagy ha igen, abban nem volt köszönet, rendszeresen és sokat vert. (...) Sok oka volt annak, hogy elcsúszott az életem, és kleptomániássá váltam.  

A teljes beszélgetést itt tudod megnézni: