A Hold péntekig csak hízik, ekkor kiteljesedik, és fénnyel borítja el a Földet. Telihold idején áll szemben a Hold a Nappal, ez pedig okozhat némi frusztráltságot. A Teliholdat megelőző napok nagyrészt energikusak lesznek, nő az elhivatottság, az aktuális feladatokat örömmel végezzük. Amit 2019-ben nem sikerült időben rendeznünk és lezárnunk, azt ezekben a napokban még jó eredménnyel befejezhetjük, akár kiemelkedő sikerekkel. Pénteken zűr, vita, összefeszülés alakulhat ki úton és útfélen. Jó hír, hogy ez a kellemetlen hatás hétvégére csitul, közben nem felejtjük, hová tartunk.

2020. január 6., hétfő a ♉ban (Növő hold, Bika)A Hold nő, egyre kerekebb, több energiát ad, ezt pedig vétek nem felhasználni. Mivel ez egy aktív nap, bármit tehetsz, bármerre indulhatsz, s hidd el azt, hogy nincsenek gátak, akadályok előtted.

2020. január 7., kedd az ♊ben (Növő hold, Ikrek)Ezen a napon feltétlenül legyünk társaságban, folytassunk komolyabb eszmecseréket, bővítsük ismereteinket, tágítsuk a szellemi horizontot. Kiváló felismerésekben lehet részünk.

2020. január 8., szerda, az ♊ben (Növő hold, Ikrek)A közelgő Telihold lőtt már ne kapkodjunk, rohanjunk! Ha megtesszük, a dolgaink töredékét fogjuk tudni csak elvégezni. Szelektáljunk, mi fontos, mi nem az, így estére csak sikerül utolérni magunkat.

2020. január 9., csütörtök, az ♋ban (Növő hold, Rák)Bár van bennünk lendület és eltökéltség, azért ez a nap akkor is nehéz, leterhelő. Mindenből több lesz a kelleténél: erőből, energiából, akaratból, s ez „mindenből sok" okozhat némi bonyodalmat.

2020. január 10., péntek, a ♋ban (Teli hold, Rák)Ezen a napon szinte semmi nem módosul a tegnaphoz képest. Vegyes energiák jellemzik a napot, adódhatnak bonyodalmak, ám jó hír az, hogy ötletekben bővelkedünk, írjuk is le, ami eszünkbe jut.

2020. január 11., szombat, a ♌ban (Fogyó hold, Oroszlán)Telihold után tegyük azt, amihez kedvünk van. Kellemes nap, akadályok nélkül. Ha kell, szaladjunk, lassítsunk, rendezkedjünk. Végül elégedettséggel nyugtázhatjuk ezt a napot.

2020. január 12., vasárnap az ♌ban (Fogyó hold, Oroszlán)Tevékeny nap, érdemes gondolkodni, tenni-venni, házimunkát végezni, selejtezni, szortírozni, bútorokat tologatni, elrakni, ajándékozni, önkéntes munkát vállalni.