Ezt a hőmérsékletet kedveljük leginkább alvás közben

Forrás: Shutterstock -
hőmérséklet alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kutatásból kiderült, hogy az angolok szeretik a leghűvösebb hálószobát, a legtöbben 15 fokban alszanak, amíg a magyarok inkább a 20 fokot preferálják, a törökök pedig az ennél is magasabbat. 

A felmérésből az is kiderült, magyarok 21 százaléka alszik 20 fokban, 19 fokban már csak 6, 18 fokban pedig mindössze 4 százalék. Sok magyar alszik 20 fokosnál melegebb szobában, a megkérdezettek 11 százaléka a 25 fokos vagy még annál is magasabb hőmérsékletet kedveli alvás közben.

Forrás: Shutterstock

20 fokban alszanak legszívesebben a svédek és a csehek, a legmelegebb hőmérsékletet a törökök választották, náluk 30 százalék szavazott erre a lehetőségre, illetve a románok 15 százaléka is szereti, ha meleg van éjszaka a szobában. A franciák közül a legtöbben a 19 Celsius fokot adta meg ideális hálószoba-hőmérsékletként. Az olaszoknál és a németeknél a 18 fok volt a legnépszerűbb válasz. Az angolok pedig a 15 fokot vagy annál is hűvösebbet kedveli alvás közben.

Te milyen hőmérsékleten alszol a legszívesebben?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.