Íme a pár, akik nem is hallottak a koronavírusról - Fotó

óceán járvány hajó koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az angol szerelmespár egy hónapig hajózott úgy a nyílt óceánon, hogy semmilyen információt nem kaptak a külvilágtól. Nem tudták, hogy az egész a világ a feje tetejére állt egy szörnyű világjárvány miatt.

2017-ben Elena Manighetti és Ryan Osborne úgy döntött, hogy valóra váltják álmukat és körbehajózzák a világot. Felmondtak a munkahelyükön, vásároltak egy hajót és belevágtak a kalandba.

Februárban, amikor a Kanári-szigetekről indultak útnak a Karib-térség felé még csak a Kínában berobbanó koronavírusról hallottak, ám nem gondolták volna, hogy amire partot érnek az egész világ megfertőződik.

- mesélte Elena.

Tudták, hogy ritkán tudnak majd kapcsolatba lépni a külvilággal, így ha mégis alkalom adódik rá, csak jó híreket szeretnének hallani. Ez volt a legfontosabb szabály, amit szeretteik lelkére kötöttek: nincsenek rossz hírek!

„Amikor évekkel ezelőtt belevágtunk ebbe a kalandba, akkor arra kértük a családtagjainknak, hogy semmilyen rossz hírt se közöljenek velünk arról, ami a szárazföldön történik. Nos, ezt a kérést ebben a helyzetben meglehetősen nehéz volt betartaniuk, hisz ez a járvány egy elég rossz hír. Ennek a hírzárlatnak meg is ittuk a levét, ugyanis amikor megpróbáltunk kikötni egy kis francia szigeten a Karib-tengeren, akkor közölték velünk a hatóságok, hogy a határok zárva vannak. Sőt, azt mondták, hogy a térségben sehol sem tudunk majd kikötni, mert a szigetek mindegyikét lezárták"

Szerencséjükre a Saint Vincent és Grenadine-szigeteken engedélyt kaptak a kikötésre, így most ott töltik a karantént.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.