Szinetár Dóra hiszi, hogy Down-szindrómás kisfia kigyógyulhat a betegségből

Forrás: Szinetár Dóra/Instagram -
betegség down szindróma Szinetár Dóra gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orvosok szerint Szinetár Dóra kisfia sohasem fog kiggyógyulni a Down-szindrómából, ám őt a borúlátó jóslatok nem törik le.

A színésznő igyekszik erős maradni és hisz abban, hogy Makranczi Zalánnal való közös gyermekük kikerüljön a skatulyából, ahová a betegsége miatt került. Benjinek pedig rendkívül jó esélyei vannak a gyógyulásra, hiszen nem a súlyos down-os esetek közé tartozik - írja a Bors.

„A tankönyvi leírások alapján nem nagyon produkálja azokat az elvileg általában előkerülő tüneteket, amiket az úgynevezett Down-szindrómás emberek szoktak. (...) Mindenki, aki látta a gyereket, azt mondja, igazából nem látszik, és olyan, mint aki csak mozaikos, ami az jelenti, hogy nem minden sejtje érintett ezzel a Down-szindrómával" - árulta el Szinetár Dóra a Presszó című beszélgetéssorozat online kiadásában.

Hozzátette, hogy voltak nehéz pillanatok és nem egyszer sírógörcsöt kapott, ám mostanra erősebb a hite mint bármikor:

Azt gondolom, egy ember kap egy esélyt arra, amikor megszületik, hogy lehet egy tökéletes élete. Igenis vannak kivételek, vannak csodák!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.