Legyél akár teljesen csupasz, fazonírozott vagy diszkrét dzsungel, a fanszőrzeted érted van, és így csak neked kell megfeleljen. Bár a gyanta egyre népszerűbb intim tájékon is, sokan - főleg a karantén hatására - a borotvára szavaznak. Ám ezen az érzékeny területen, egyáltalán nem mindegy, hogy miként végzed el ezt a műveletet. 

 

Így borotváld az intim szőrzeted!  

1. Amennyiben egy ideje már nem jártál arrafelé "fűnyíróval", érdemes egy kisolló segítségével csökkenteni a szőr hosszát. Így könnyebben tudod majd borotválni. 

2. Használat előtt és persze után is fertőtlenítsd a borotva pengéjét. Ezzel nagyban csökentheted a későbbi irritáció és a szőrtüszők begyulladásának esélyét. 

3. Ellenőrizd, hogy elég éles-e a borotva. Ha teheted, vállasz minimum 3 pengéset, mivel így kevesebb lehúzással tudod elérni ugyanazt az eredményt.

Ellenőrizd, hogy elég éles-e a borotvaForrás: Shutterstock

4. Készítsd elő a bőrödet: tusolj, zuhanyozz borotválkozás előtt, hogy a bőröd felpuhuljon, utána pedig használj borotvahabot vagy gélt.

5. Ne siess! Amennyiben gyorsan akarsz végezni, könnyen megvághatod magad, ami ott lent igen kellemetlen, nem beszélve a fertőzés veszélyről.

Ezeket a lépéseket betartva a lehető leghatékonyabban és legbiztonságosabban élvezheted a borotválkozást.