Ennyit kell fogynod, hogy jobban nézz ki!

nők fogyás kutatás súlyfelesleg férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor fogyókúrára adjuk a fejünket, nemcsak egy karcsúbb képet szeretnénk viszontlátni a tükörben, hanem azt is szeretnénk, hogy környezetünk minél hamarabb észrevegye a változást és természetesen, szóvá is tegye azt. Tudósok bebizonyították, hogy ez nem is olyan lehetetlen. 

Kutatások bizonyítják, hogy pár kiló mínusz nagyban hozzájárul a jobb közérzet kialakulásához. Nők és férfiak esetében egyaránt.

Kanadai tudósok megállapították, hogy a nőknek 6,3 kilót, míg a férfiaknak 8,2 kilót kell leadniuk, hogy igazán jól érezzék magukat a bőrükben

-írja a nuus.hu

A Torontói Egyetem munkatársai szerint, azok a hozzánk közel álló emberek, akikkel napi szinten kapcsolatban vagyunk 3-4 kiló mínuszt is észrevesznek rajtunk. Viszont azért, hogy az ellenkező nem is felfigyeljen erre a változásra nem elég 3-4, legalább 6-8 kiló változásra van szükség. Ekkora fogyás esetében ugyanis a legszembetűnőbb változás az arcon jelenik meg először, ami minden embernek rögtön feltűnik.

Forrás: Shutterstock

A vizsgálatban 20 és 40 év közötti nők és férfiak fotóit grafika segítségével úgy változtatták meg, hogy a növekvő testsúly megjelenjen az arcformákon is. Ezután az embereknek azt kellett megállapítaniuk, hogy a fotón szereplő nők és férfiak közül kinek nagyobb a testtömeg-indexe.

A kutatás megállapította, hogy igenis hatással van a súlygyarapodás az arcformára, sőt, ezen kívül az egészségtelen életmód, gyenge immunrendszer és a szív- és érrendszeri betegségek jelei is kimutathatóak az arcforma és annak teltsége alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.