Megdöbbentő, mit rejthet az ágyad, ha nem mosod gyakran a lepedőt

Forrás: Shutterstock -
ágy tisztaság alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt gondolnánk, hogy ha minden este fürdünk, és azután fekszünk be az ágyba, akkor az tiszta és friss marad. Csakhogy ez nem egészen így van. Nem is sejtjük, mi minden rejtőzik így is a pihe-puha párnánk között.

Hiába minden este tisztán fekszünk az ágyunkba, így is otthagyunk olyan dolgokat, amelyekkel ezután már nem szívesen érintkeznénk hosszútávon, pedig megtesszük!

Dr. Joshua Zeichner, a New York-i Mount Sinai Kórház kutatója szerint az ágyneműben izzadtság, olaj, szennyeződés, elhalt bőrdarabok, gombák halmozódhatnak fel, ami naponta újra érintkezik a bőrrel, és komoly irritációt tud okozni – írta a Bien.

Érdemes heti egyszer mosni az ágyneműt. Forrás: Shutterstock

„Ha valaki nem rendszeresen mossa ki az ágyneműt, akkor mindez szorosan érintkezik a bőrével több órán keresztül éjszaka. Ez többféle problémához vezethet, a bőrirritációtól kezdve a pattanásokig, de akár fertőzések is kialakulhatnak." - mondta a szakértő. Éppen ezért szerinte ajánlatos legalább hetente kimosni az ágyneműnket.

Van amikor azonban még ez sem elég. Aki például beteg, vagy meztelenül alszik, esetleg nem fürdik este vagy sok időt tölt a szabadban, annak ezt még gyakrabban kell megtenni – mondta dr. Raman Madan, a Northwell Health kozmetikai dermatológia igazgatója. Ők ugyanis még több baktériumot és allergént hagynak az ágyukban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.