Nehéz szülés volt, komplikációk adódtak" - Bordán Lili szülési élményeiről számolt be - Fotó

édesanya színésznő amerikai-magyar szülés Bordán Lili
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyönyörű magyar színésznő, Bordán Lili élete gyökeresen megváltozott, mióta megszületett első gyermeke. Kiderült, hogy nem zajlott komplikációmentesen a szülés, friss élményeiről mesél az újdonsült az anyuka. 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az Amerikában élő, gyönyörű magyar színésznő, Bordán Lili élete fenekestül felfordult, mióta megtudta, hogy kisbabát vár. Friss anyukaként a Marie Clairenek mesélt a szülésről és annak körülményeiről.

Bár Lili bábával tervezett szülni és a kórház helyett egy sokkal természetesebb közegben szerette volna világra hozni gyermekét, végül kénytelen volt változtatni tervén.

"Minden alkalommal, amikor már nyolc centire tágultam, a tolásoknál nem látták a baba fejét, viszont a pulzusa nagyon szapora lett, ami azt jelentette, hogy stressz alatt van a baba. Úgy fogalmazott a szülésznő, hogy „azt gondoljuk, ez a baba valamit nagyon üzenni akar nekünk". Akkor a férjemmel „leültünk" beszélni – már amennyire tudtam, abban a helyzetben – és azt mondtam neki, hogy úgy érzem, a nagyon erős fájdalmak eredménytelenek és céltalanok, nem hoznak közelebb a baba megszületéséhez, és érzem, hogy valami nincs rendjén... Ezután a szülésznő felhívta a kórházat, ahol azt mondták, van egy jó és egy rossz hírük. A jó az, hogy a szülésznő velem maradhat a szülésnél, a rossz hír pedig az, hogy amin eddig átmentem, az azonnali császármetszést kíván. Abban a pillanatban nem akartam tovább küzdeni a természetes szülésért, hanem minden segítséget azonnal elfogadtam, mert megértettem, hogy szükség van ezen a ponton a gyors beavatkozásra." - kezdte az anyuka.

"A kisbabám nyakára kétszeresen rá volt tekeredve a köldökzsinór. Kisméretű baba volt, 2,3 kg, és sokáig oldalt fekve helyezkedett el a hasamban, aztán befordult, de utána újra helyet változtatott. A mérete miatt sokat mozgott az anyaméhben, így tekeredhetett a nyakára a köldökzsinór." -folytatta Lili

Bár nagyon szerette volna természetes úton megszülni gyermekét Lili, utólag úgy érzi,

a császármetszés volt az, ami megmentette a kisbabája életét.

Ahogy a szüléssel kapcsolatban is egyedi elképzelése volt a színésznőnek és párjának, úgy a baba nemével kapcsolatban is sajátosan gondolkodtak. Nem akarták megtudni, hogy milyen nemű a babájuk, így

egészen a pici megszületéséig nem tudták, hogy kisfiú vagy kislány pihen Lili pocakjában,

ami a névválasztást igazán izgalmas helyzetté varázsolta.

"Amerikában, amikor megszületik egy gyermek, nem kell azonnal nevet adni neki, mert a karszalagjára az édesanyja neve kerül. Így nekünk is volt néhány napunk eldönteni, hogyan fogjuk hívni a kisbabánkat. Három-négy név is volt a tarsolyunkban, de nem tudtunk megegyezni. Az utolsó pillanatig húztuk a névadást, az anyakönyvi kivonatig. Végül a Clio mellett döntöttünk. Sikerült jól eltalálnunk, úgy érzem, Clio belenőtt a nevébe, és szépen hangzik a vezetnéknevével, alliterál" - mesélte a gyönyörű édesanya.

Lili úgy érzi, teljesen megváltoztatta az anyaság, teljesen új érzés kerítette hatalmában, mióta megszületett kislánya.

"Félig éltem csak, mielőtt Clio megszületett. Megéreztem, milyen anyának lenni, hogy akár tízszer ennyit is képes lettem volna szenvedni azért, hogy ez a kis ember itt szuszogjon. Clio nagyszerű kisbaba, nagyon éber, mindenre figyel, és egy igazi kis harcos. Már most maratonokat fut a lábacskáival, de hát felkészült rá a hosszú szülés alatt" - mondta boldogan a színésznő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.