Így teltek Robin Williams utolsó hónapjai

betegség Susan Schneider Williams színész Robin Williams
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Robin Williams özvegye, Susan Schneider Williams egy reggeli műsorban adott interjút. 

Az egész világot ledöbbentette a hír, amikor kiderült, hogy 2014. augusztus 11-én Robin Williams tragikus körülmények között elhunyt, a Lewy-testes demenciában szenvedő 63 éves sztár felakasztotta magát. Azóta is sokan emlékeznek vissza rá, számos örömteli, vicces pillanatot okozott a tévénézőknek, filmkedvelőknek egyaránt.

Az özvegye, Susan Schneider Williams a Today show-ban adott interjút elhunyt férjéről és a Robin's Wish című dokumentumfilmről, ami szeptember elsején jelent meg.

Forrás: AFP/Tiziana Fabi

"Hihetetlenül vibráló és mély érzésű ember volt, annyira sokat tett az emberiségért és a kultúráért, a humora volt a titkos fegyvere. Többször is előfordult, hogy a környezetében kiszúrt egy bánatos embert, akinek szüksége volt egy kis vidámságra. Ő erre a jó humorával egyből megváltoztatta a légkört"

- emlékezett vissza csodálatos férjére Susan.

A színész utolsó éveiben súlyos betegségben, Lewy-testes demenciában szenvedett. A betegség tünetei hasonlítanak az Alzheimer-kórra, ez volt az oka annak is, hogy Williams betegségét először félre diagnosztizálták az orvosok. Egyik nap még ép gondolkodású, jól kommunikál a beteg, másik nap viszont zavarttá válik az állapota, vagy egyáltalán nem lesz képes a beszédre.

"Robin egyszer ezt mondta nekem: "én csak újra akarom indítani az agyam!" Megígértem neki, hogy túljutunk ezen, de akkor nem gondoltam, hogy ez az ígéretem csak a halála után valósulhat meg"

- elevenítette fel az emlékeket Williams özvegye.

Az utolsó hónapok fárasztó és problémás időszakot hoztak a házaspár életébe, mivel a színészt állandóan gyötörte az álmatlanság, az orvosai úgy döntöttek, hogy aludjon a feleségétől külön, egyedül egy szobában.

"Mikor erre kértek a doktorok, ő csak ennyit mondott nekem: "Ez azt jelenti, hogy akkor most mi elválunk egymástól?" Ez egy sokkoló pillanat volt az életemben, akkor eszméltem rá, hogy a legjobb barátomban, a partneremben, a szerelmemben van egy hatalmas szakadék, de nem tudom annak pontos helyét. Pont azért nem, mert ez a helyzet nem csak a saját valóságodon alapul"

- idézte fel a történteket Susan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.