A halloween hazánkba is belopta magát, évről évre egyre többen rendeznek október 31-én bulit. Nos, idén a koronavírus-járvány miatt lehetséges, hogy ezek a partik idén inkább szűk családi körben lesznek megtartva, de emiatt ne add alább se a dekorációt, se a jelmezed.

A művér szinte már kötelező eleme a halloween megünneplésének. Kerülhet ételekre, de egy rémisztő jelmez eleme is lehet. Most megmutatjuk, hogyan tudsz egyszerűen otthon művért készíteni.

 

Ehető művér

Ez kerülhet süteményekre, de akár sült húsra vagy más egyéb főételre is – amennyiben illik hozzá az édes íz.

Forrás: Shutterstock

Hozzávalók:

  • cukorszirup (egy rész víz, egy rész cukor)
  • ételszínezék (piros, kék, sárga, zöld)

Elkészítés

A cukorszirupot egyszerűen csak keverd össze az ételszínezékekkel. Próbálgasd, hogy milyen árnyalat tetszik neked. Az alap természetesen a piros, de némi kékkel, sárgával vagy zölddel más árnyalatait tudod kikeverni. Ezután tedd az ételre. Sütemények esetén engedd, hogy rádermedjen, sült hús esetén frissen készítsd el, közvetlenül tálalás előtt.

 

Művér jelmezekhez

Kerülhet hajra, arcra vagy épp ruhára, alapja azonos az ehető verzióéval, ám itt érdemes ragacsosabb, sűrűbb keveréket készíteni.

Forrás: Shutterstock

Hozzávalók:

  • cukorszirup vagy szörp pirosgyümölcsből
  • ételszínezék (piros, kék, sárga, zöld)
  • liszt

Elkészítés

Keverd össze a hozzávalókat, de a lisztet óvatosan adagold, nehogy túl sűrű legyen. A szín, ha szörpből készíted, adott, de az árnyalattal ebben az esetben is ugyanúgy tudsz játszani.

Az így kapott művért hagyd állni egy keveset, majd használhatod is. Ha a ruhádra tennéd, készítsd sűrűbbre, ha a szádba tennéd, lehet hígabb.