Összegyűjtötték azokat az ételeket, amiket jobban járunk, ha nem rendelünk étteremben. Nyomós oka van...

Vannak olyan éttermek, amik gazdasági okokból bizonyos élelmiszereket akár romlott állapotban vagy újrahasznosítva is felszolgálnak: előfordulhat, hogy több napos maradékot is beletesznek bizonyos ételekbe. 

Hortobágyi húsos palacsintaForrás: Flickr / Zsoolt

Jobban jársz, ha a következőket nem rendeled meg:

Fasírt - ebbe az ételebe minden nyesedéket, hulladékot beletesznek, ami a konyhában megmaradt. Jobb, ha inkább otthon készítjük el magunknak.

Hortobágyi húsos palacsinta - az előző napokról megmaradt pörkölteket, darálthúsos ételeket újrahasznosítva tálalják a palacsinta töltetékeként.

Rizses hús - sok esetben az előző nap megmaradt brassóit vagy pörköltet turbózzák fel gombával és rizzsel - írta meg a Bors.