Időtlen háztartási tippek, amiket a nagymamáink is ismertek

Forrás: Shutterstock -
trükk háztartás dédszülő tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan háztartási trükkök, amiket már több évtizede ismer a világ, és még ma is működnek. Összeszedtünk pár elfeledett tippet, amik még a dédanyáink életét könnyítették.

Így kell tökéletes szeleteket vágni a kenyérből

Ha túl kemény vagy túl puha a kenyér, nagyon hehéz azonos vastagságú, szép szeletekre vágni. Ha azonban a kés élét meleg vízbe mártjuk, sokkal könnyebb lesz a művelet.

Így kell a vágott virágot sokáig frissen tartani

Van egy tuti biztos trükk, aminek segítségével a virágok sokáig frissek maradnak. Tegyük a növényeket meleg vízbe, és várjuk meg, amíg kihűl. Ezután vágjunk le egy darabot a szárak végéből, és tegyük a virágokat friss, hideg vízbe.

A vágott virágokat tegyük meleg vízbe, és várjuk meg, amíg kihűl Forrás: Shutterstock

Hogy ne fusson ki a főzővíz

Aki sokszor főz krumplit vagy tésztát, az jól ismeri a problémát: a félrecsúsztatott fedő a helyére vándorol, és a bennrekedt hőtől kifut a víz. Egy fa csipesz segíthet ezen, amit a fazék oldalára csiptetünk. Így pont annyi hely marad a fedő és az edény között, amennyi szükséges.

Így találhatjuk meg a lukakat egy csövön vagy a gumiabroncson

A csőben vagy gumiabroncsban lévő apró lukakat nagyon mehéz megtalálni. Hogy ne bajlódjunk sokáig, dörzsöljük be a csövet vagy az abroncsot szappan és víz keverékével, és várjuk meg, amíg buborékok képződnek az érintett területen.

Bőrcipő tisztítása háztartási szerekkel

Ha két kanál tejben feloldunk egy kevés sütőport, azzal a legtöbb szennyeződést eltávolíthatjuk a cipőkről. Dörzsöljük az oldatot a lábbelire, és hagyjuk megszáradni. Utána fényezzük ki a bőrt, és a foltok már el is tűntek.

Ha két kanál tejben feloldunk egy kevés sütőport, azzal a legtöbb szennyeződést eltávolíthatjuk a cipőkről Forrás: Shutterstock

Így kell szétszedni az egymásba szorult poharakat

Az egymásba ragadt poharak könnyen szétválaszthatók, ha az alsó poharat forró vízbe tesszük, a felsőt pedig hideg vízzel töltjük fel. Egy pillanat múlva már könnyedén szét is szedhetjük őket.

Így kell megfőzni a repedt tojást

Egészen egyszerűen elkerülhetjük, hogy a repedt tojás belseje a főzővízbe kerüljön: öntsünk egy kis ecetet a főzővízbe.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.