Erzsébet királynő királyi család Katalin hercegné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A királyi család egy ünnepségen tisztelgett azok előtt, akik életüket áldozták fel hazájukért, és ismét kitűzték a pipacsokat a mellkasukra. Már több elmélet is van, hogy tulajdonképpen ez mit jelképez, és miért van, hogy Erzsébet öt virágot visel, míg Katalin hercegné csak hármat.

A királynő az emléknapon öt pipacsot tűzött ki a mellkasára, alatta egy gyémánt brossal. Hivatalosan sosem erősítették meg, miért választotta Erzsébet ezt a jelképet, de egyesek úgy vélik az alábbiakat szimbolizálja: hadsereg, haditengerészet, légierő, polgári védelem és a nők.
Korábban csak három pipacsot viselt, az öt vélhetőleg már a rangjáról árulkodik.
Mivel Katalin hercegnő három virágot tűzött a ruhájára.

A királynő az emléknapon öt pipacsot tűzött ki a mellkasára, míg Katalin hercegnő csak hármat Forrás: Getty Images

Más elméletek szerint minden pipacs egy családtagot képvisel, akit a háborúban elveszített a viselője. A cambridge-i hercegné dédnagymamájának például három testvére volt, akiket az első világháború idején öltek meg.
Kamilla viszont csak egy virágot tűzött ki idén, annak ellenére, hogy korábban hármat hordott.
A hivatalos magyarázat szerint azonban erre nincs különösebb szabály, mindenki maga dönti el, miként viseli –írta a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.