Az alma nemcsak az orvost tartja távol, de a hajhulláson is segít

Forrás: Shutterstock -
alma almaecet haj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az, aki hajhullással küzd, valószínűleg sokféle csodaszert kipróbált már. A drogériákban és a gyógyszertárakban rengeteg olyan készítmény kapható, amely a probléma örök megoldását ígéri, sokszor kifejezetten borsos áron. Mindegyik megér egy próbát, hiszen minden szervezet más, és ami segít az egyiknek, az nem biztos, hogy alkalmas a másiknak, de a drága szerek mellett érdemes kipróbálni a természet ajándékát, az almát.

A hajhullás a mindennapok része, néhány szál elvesztése teljesen természetes, ha pedig több napig összefogva viseltük, akkor több is kihullhat egyszerre.

Nagyjából napi 80-100 szál elhullása a normális, de természetesen ezt nagyon nehéz lenne figyelni,

legtöbbször hajmosáskor tűnik fel, ha többet vesztünk, mint azelőtt. Télen és ősszel gyakrabban előfordul, hogy a hajunk és a fejbőrünk érzékenyebbé válik, ennek oka egyfelől a vitamintartalékaink kimerülése, a másik oka pedig a száraz levegő, aminek hatására a fejbőrünk is kiszárad. Ezt szezonális hajhullásnak nevezzük, de ezek mellett még számos oka lehet a hajmennyiségünk csökkenésének.

  • Hormonális változások
  • Stressz
  • B-vitamin hiány
  • Autoimmun betegségek
  • Egyoldalú táplálkozás
  • Gyógyszerek

Míg egyes esetekre csak orvos bevonásával lehet hathatós megoldást találni, a nem betegség kiváltotta hajhullás egyszerűbb módon is megállítható.

Az alma a haj egészségének is jó Forrás: Shutterstock

Se szeri, se száma a drogériákban vagy gyógyszertárakban kapható hajhullás elleni szereknek, és bizonyára vannak olyanok, akiknek ezek jelentik a megoldást, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne próbálkozni olyan módszerrel, amely egyrészt olcsóbb, másrészt garantáltan természetes: az almával.

Az alma már régóta természetes immunerősítőnek számít, ha ugyan nem is tartja távol minden esetben az orvost, fogyasztása garantáltan jót tesz a szervezetnek,

és a hajnak is. Esszenciális zsírsavakat tartalmaz, amik erősítik a hajhagymákat és javítják a fejbőr egészségét. Olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amik a vérkeringést is serkentik, ezáltal pedig segítik a haj növekedését. Vagyis már akkor is jót teszünk a hajunkkal, ha naponta fogyasztunk almát, de a hajunkra is kenhetjük! Ezzel erős, dús, fényes és sima hajkoronát varázsolhatunk magunknak.

Almalé

A legegyszerűbb módja az alma felhasználásának a hajhullás ellen, ha kipréseljük 3 alma levét, és közvetlenül a fejbőrbe masszírozzuk. Körülbelül 30 percig érdemes rajta hagyni, hogy kifejtse áldásos hatását, majd alaposan meg kell mosnunk a hajunkat. Érdemes hetente legalább egyszer alkalmazni ezt a módszert a kritikus időszakban.

Almaecetes öblítés

Köztudott, hogy az almaecetnek számos pozitív hatása van, érdemes ezért a hajon is alkalmazni. Legjobb, ha hajmosás és balzsamozás után ezzel öblítjük le a hajunkat. A szaga gyorsan elpárolog, a hatása azonban nagyon sokáig megmarad. Számos szennyezést segít eltávolítani a hajszálakról, meggátolja a korpásodást, fényessé és egészségessé varázsolja a hajunkat. A kívánt hatás érdekében minden hajmosás után alkalmazhatjuk, 1 liter vízben keverjünk el 3 evőkanál ecetet, ezzel öntsük le a hajunkat, és alaposan masszírozzuk be a fejbőrünkbe is. Ha fokozni szeretnénk a hatást, akkor belsőleg is alkalmazhatjuk az almaecetet: étkezés után egy kávéskanálnyit keverjünk egy pohár vízbe, ezzel az emésztésünknek is nagyon jót teszünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.