Gyerekek és csillagjegyek – 2. rész

Forrás: Shutterstock -
személyiség asztrológia Mérleg csillagjegy Skorpió Bak Nyilas halak gyerekek magazin jellemzők vízöntő csillagjegy csillagjegyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néha még maguk a szülők is nehezen értik meg, hogy a gyermekük mit miért csinál, illetve milyen rejtett mozgatórugói lehetnek a kicsik cselekedeteinek. Összeszedtük, hogy melyik csillagjegy gyermekeire milyen tulajdonságok jellemzőek, hátha kapaszkodóul szolgálnak, ha már kimerítettük a saját, szülői ötlettárunkat.

Előző cikkünkben számba vettük, hogy mi jellemzi leginkább a Kos-, a Bika-, az Ikrek-, a Rák-, az Oroszlán- és a Szűz-gyermekeket, most pedig a fennmaradó hat csillagjegy tulajdonságait vizsgáljuk meg.

MÉRLEG


A Mérleg-gyermek kiegyensúlyozott és békességkereső. Már egészen kis korában megtanulja, hogyan simítsa el a körülötte fellángoló vitákat és miképp szerezzen örömet szűkebb és tágabb környezetének. Személyisége már ilyenkor megnyerő, alkalmazkodó és mivel számára nagyon fontos a nyugalom, így meglehetősen rosszul viseli a versenyhelyzeteket is. Ő az, akiből a maximumot nem a versengés, hanem inkább a barátságos, együttműködő környezet képes kihozni.

SKORPIÓ

A Skorpió-gyermek titokzatos, érzékeny, ugyanakkor sértődékeny. Képes teljesen elmerülni a maga képzeletvilágában, mégsem mondhatjuk szelíd, ábrándos természetűnek, hiszen ő az, aki már kicsiként is képes – akár látható ingerlés híján is – kegyetlenül szúrni. Rendkívül okos, állhatatos, intuitív, ám féltékeny természet, akinek nagy szüksége van a szellemi kihívásokkal teli környezetre, ezek ugyanis képesek jól lekötni a figyelmét és elmélyült gondolkodásra ösztönözni.

A skorpió-gyerek rendkívül okos, állhatatos, intuitív, ám féltékeny természet, akinek nagy szüksége van a szellemi kihívásokkal teli környezetre Forrás: Shutterstock



NYILAS


A Nyilas-gyermek az örök kíváncsi. Még szinte meg sem született, máris kérdez. Tele van tudásvággyal, lelkesedéssel, amelyhez vidám természet és hihetetlen aktivitás társul. Ő az, aki csak ritkán ül meg a fenekén, aki állandó kalandok után rohan, és valamilyen turpisságon töri a fejét. Felelősségérzettel szinte alig rendelkezik, így jó ötlet lehet valamilyen kisállatot bízni rá, hogy erősödhessen ez a képessége.

BAK


A Bak-gyermek koraérett. Türelmes, nyugodt és kiszámítható, aki már kicsiként is túlságosan komolyan veszi az életet. Sokszor magányos farkas, mert nehezen fejezi ki az érzéseit. Fontos számára a kiszámítható életvitel, a napirend, mivel nagyon nehezen viseli a változásokat. Okos, kötelességtudó, céltudatos már fiatalon, ám sokszor olyan, mintha valami hatalmas terhet cipelne a hátán már ekkor. A legjobb, ha olyan környezetet teremtünk a számára, ahol megtapasztalhatja a gondtalan gyermekéletet és játék örömét.

VÍZÖNTŐ


A Vízöntő-gyermek egyfajta katalizátor. Bárhova születik, bárhova megy, mindent felerősít maga körül. Kis korától kezdve az intuíció és az intelligencia jellemzi, szereti a változást, mégis jót tesz neki a stabilitás és a megszokás, ahogyan az olyan nevelési stratégiák is, amelyek támogatják kísérletező személyiségét és kielégítik tudásvágyát.

A Vízöntő-gyermek egyfajta katalizátor Forrás: Shutterstock



HALAK


A Halak-gyermek maga a született álmodozó. Romantikus, lágyszívű, halk és bizonytalan, aki képtelen elviselni a hangos, feszültséggel teli légkört, ezért ha ezzel találja szembe magát, könnyen sírva is fakadhat. Fejlődésének leginkább a szeretetteljes és gyengéden fegyelmező nevelés kedvez, amely teret enged intuitív jellemének és művészi hajlamainak is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.