Néha még maguk a szülők is nehezen értik meg, hogy a gyermekük mit miért csinál, illetve milyen rejtett mozgatórugói lehetnek a kicsik cselekedeteinek. Összeszedtük, hogy melyik csillagjegy gyermekeire milyen tulajdonságok jellemzőek, hátha kapaszkodóul szolgálnak, ha már kimerítettük a saját, szülői ötlettárunkat.

Előző cikkünkben számba vettük, hogy mi jellemzi leginkább a Kos-, a Bika-, az Ikrek-, a Rák-, az Oroszlán- és a Szűz-gyermekeket, most pedig a fennmaradó hat csillagjegy tulajdonságait vizsgáljuk meg.

MÉRLEG
A Mérleg-gyermek kiegyensúlyozott és békességkereső. Már egészen kis korában megtanulja, hogyan simítsa el a körülötte fellángoló vitákat és miképp szerezzen örömet szűkebb és tágabb környezetének. Személyisége már ilyenkor megnyerő, alkalmazkodó és mivel számára nagyon fontos a nyugalom, így meglehetősen rosszul viseli a versenyhelyzeteket is. Ő az, akiből a maximumot nem a versengés, hanem inkább a barátságos, együttműködő környezet képes kihozni.

SKORPIÓ

A Skorpió-gyermek titokzatos, érzékeny, ugyanakkor sértődékeny. Képes teljesen elmerülni a maga képzeletvilágában, mégsem mondhatjuk szelíd, ábrándos természetűnek, hiszen ő az, aki már kicsiként is képes – akár látható ingerlés híján is – kegyetlenül szúrni. Rendkívül okos, állhatatos, intuitív, ám féltékeny természet, akinek nagy szüksége van a szellemi kihívásokkal teli környezetre, ezek ugyanis képesek jól lekötni a figyelmét és elmélyült gondolkodásra ösztönözni.

A skorpió-gyerek rendkívül okos, állhatatos, intuitív, ám féltékeny természet, akinek nagy szüksége van a szellemi kihívásokkal teli környezetreForrás: ShutterstockNYILAS
A Nyilas-gyermek az örök kíváncsi. Még szinte meg sem született, máris kérdez. Tele van tudásvággyal, lelkesedéssel, amelyhez vidám természet és hihetetlen aktivitás társul. Ő az, aki csak ritkán ül meg a fenekén, aki állandó kalandok után rohan, és valamilyen turpisságon töri a fejét. Felelősségérzettel szinte alig rendelkezik, így jó ötlet lehet valamilyen kisállatot bízni rá, hogy erősödhessen ez a képessége.

BAK
A Bak-gyermek koraérett. Türelmes, nyugodt és kiszámítható, aki már kicsiként is túlságosan komolyan veszi az életet. Sokszor magányos farkas, mert nehezen fejezi ki az érzéseit. Fontos számára a kiszámítható életvitel, a napirend, mivel nagyon nehezen viseli a változásokat. Okos, kötelességtudó, céltudatos már fiatalon, ám sokszor olyan, mintha valami hatalmas terhet cipelne a hátán már ekkor. A legjobb, ha olyan környezetet teremtünk a számára, ahol megtapasztalhatja a gondtalan gyermekéletet és játék örömét.

VÍZÖNTŐ
A Vízöntő-gyermek egyfajta katalizátor. Bárhova születik, bárhova megy, mindent felerősít maga körül. Kis korától kezdve az intuíció és az intelligencia jellemzi, szereti a változást, mégis jót tesz neki a stabilitás és a megszokás, ahogyan az olyan nevelési stratégiák is, amelyek támogatják kísérletező személyiségét és kielégítik tudásvágyát.

A Vízöntő-gyermek egyfajta katalizátorForrás: ShutterstockHALAK
A Halak-gyermek maga a született álmodozó. Romantikus, lágyszívű, halk és bizonytalan, aki képtelen elviselni a hangos, feszültséggel teli légkört, ezért ha ezzel találja szembe magát, könnyen sírva is fakadhat. Fejlődésének leginkább a szeretetteljes és gyengéden fegyelmező nevelés kedvez, amely teret enged intuitív jellemének és művészi hajlamainak is.