Újra megműtik a rákkal harcoló Forgács Gábort - a népszerű színésznek vérre van szüksége

Forrás: Facebook/Gábor Forgács -
műtét színész küzdelem Forgács Gábor rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rákkal küzdő népszerű színészt februárban műtik majd: a közösségi oldalon buzdítja az embereket a véradásra.

Forgács Gábornak vérre van szüksége. A rákkal küzdő színészről szóló poszt rengeteg emberhez eljutott a közösségi oldalaknak hála. Forgács nem csak magára gondol, hanem mindenkire, akinek vérre van szüksége, és bár nagyon hálás a felajánlásokért, szeretné felhívni a figyelmet a véradás fontosságára. Ő maga egyébként évtizedekig volt rendszeres véradó.

Forgács Gábort áttétes prosztatarákja miatt többször is megoperálták, februárban azonban újabb műtétre lesz szükség.

"A dolog azzal kezdődött, hogy februárban újra műtenek, amihez vér kell. Mindez rendjén is van, ám nagyon meglepődtem, amikor az orvosom közölte, hogy szerezzek vért. Mindenre számítottam, de erre nem.

A magyarországi kórházak rettentően nagy bajban lehetnek, ha az operálandó személyt kell felkérni, hogy szerezzen némi vért, mert nincs. Szerintem ez elég aggasztó. De mit lehet tenni, ha így van, akkor élni kell az irányított véradással"

– mondta a lapnak Forgács Gábor, aki véradásra buzdít mindenkit: ő maga 21-55 éves kora között rendszeres véradó volt.

"Sokaknak kellene vért adni. Minden vércsoport jó, az részesül előnyben, akinek a neve alatt a legtöbb vér gyűlik össze. Ezzel rengeteg más beteg emberen tudnak segíteni. Az én problémámmal felhívhatom a figyelmet mások gondjára is. Hála az égnek, páran bejelentkeztek már. A lányom például ma ment a barátnőjével. Fontos, hogy még az ilyen nehéz időkben is segítsük az egészségügyet, illetve azokat, akik bajban vannak. Már csak azért is, mivel az ember sosem tudhatja, mikor kerül ilyen helyzetbe"

- folytatta a színész, aki több mint 25 kilót fogyott a küzdelem alatt, és valódi csodának tartja, hogy megérte 73. születésnapját.

Ha az operációm sikerül, boldog leszek, mert lesz még pár szép évem

Az Országos Vérellátó Szolgálat elmondta, hogy az irányított véradás semmilyen körülmények között nem lehet feltétele egy beteg megfelelő ellátásának. Továbbá azt is elmondták, hogy az irányított véradás elsődleges célja a hozzátartozók, barátok, tisztelők megszólítása, amely során törődésüket, szeretetüket kimutatva egy konkrét betegnek adományoznak.

Az OVSz ebben az esetben kötelezően ahhoz a beteghez juttatja el a vérkészítményt, akit a véradó megjelöl. Továbbá hangsúlyozták, hogy az irányított véradás csak vércsoport-azonosság esetén lehetséges, amennyiben nem egyezik a vércsoportjuk, akkor az adományt a hagyományos véradás rendszerének megfelelően egy vérkészítményre szoruló, ismeretlen beteg kapja meg. Az OVSZ mindenkit, aki egészségesnek és alkalmasnak érzi magát, várják véradásra.

Forgács Gábornak vérre van szüksége. Forrás: Facebook/Gábor Forgács

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.