"A név önmagában nem elég a győzelemhez, ahhoz több kell" - a Bahreini Nagydíjon mutatkozik be Mick Schumacher a Forma-1-ben

Forma-1 Michael Schumacher Mick Schumacher Luca di Montezemolo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási izgalom és várakozás övezi a március 28-i Bahreini Nagydíjat a Forma-1-ben, ugyanis aznap mutatkozik be Michael Schumacher fia, Mick. Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke mesélt őszintén a 21 éves fiúról.

Nem lesz könnyű dolga Mick Schumachernek március 28-án, amikor egy világklasszis pilóta fiaként debütál a Forma-1-ben a Bahreini Nagydíjon. A család egyik jó barátja, Luca di Montezemolo szerint, aki nem mellesleg a Ferrari korábbi elnöke volt, nem szabad nagy nyomást Mickre helyezni az első világbajnoki szezonjára - írja a Ripost.

Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

"A név önmagában nem elég a győzelemhez, ahhoz több kell. Fontos, hogy ott fejlődjön, tapasztalatot szerezzen és előre lépjen"

- nyilatkozta a 73 éves olasz szakember a Sport Bild című lapnak.

Montezemolo szerint jó döntést hozott Mick azzal, hogy egy "második vonalba" tartozó csapat, a Haas színeiben mutatkozik be, így talán nem lesz rajta akkor nyomás.

"Csak remélni tudom, hogy Michael otthonról részt tud venni a fia sikereiben, és nagy elégedettséggel tölti el, amit Mick eddig elért. Ő volt a szuperhős, a Ferrari történetének messze a legjobb versenyzője"

- mondta Schumacherről az olasz, akinek jelenlegi állapotáról a családja nem ad ki információt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.