Autós üldözés Budapesten: így teperték a földre a sofőrt a rendőrök

Forrás: Shutterstock -
autós üldözés rendőrség Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hajsza Újpesten ért véget, a rendőrök ott tudták lekapcsolni a száguldozó sofőrt. Az információk szerint kábítószert találtak nála, ezért hajtott el, és menekült a zsaruk elől.

Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai 2021. február 4-én 16 óra 25 perc körül figyeltek fel egy gyanús autóra a XV. kerületi Pozsony utca 26. szám előtt. Intézkedés alá akarták vonni az autót, de az a rendőrautót meglátva nagy sebességgel elindult, a körülötte álló hat ember pedig felszállt egy villamosra - írta a Police.

Az ismeretlen sofőrt a IV., XIII., és XV. kerületen keresztül követték, majd a IV. kerületi Berda József utca 44. szám alatt állították meg 16 óra 42 perckor. Sérülés nem történt.

A rendőrök kiszedték a kocsijából és a földre teperték a sofőrt (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A helyszínről villamossal távozó hat embert – a Magyar Honvédség megerősítő szolgálatot ellátó beosztottjának együttműködésével – a BRFK XV. Kerületi Rendőrkapitányságra, az autót vezető K. Benjámint pedig a IV. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő.

Az ügyben a XV. Kerületi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt indított eljárást. Az autó vezetőjével szemben közúti veszélyeztetés vétség miatt külön eljárás indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.