Megdöbbentő részletek derültek ki Kobe Bryant helikopterbalesetéről: ezért történhetett a tragédia

tragédia részletek Kobe Bryant helikopterbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy évvel ezelőtt történt a tragédia, amikor Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai kosárlabdázó és lánya Gigi, valamint hét másik ember életét veszítette egy helikopterbalesetben. 

Egy évvel a felfoghatatlan helikopterbaleset után elkészült az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Felügyelet (National Transportation Safety Board) jelentése a tragédiáról.

A leírtak szerint a helikopter pilótája, Ara Zobayant hibázott, amikor nem mérte fel jól az időjárási viszonyokat. A rossz, ködös időjárás zavarhatta meg, ami miatt megtörtént a tragédia

- írja a Blikk.

Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A pilóta tapasztalt vezetőnek számított a szakmájában, aki a baleset előtt több alkalommal is szállította a sportolót. A tragédia előtti napon üzent Bryantnek, hogy nem biztos, hogy másnap fel tudnak szállni a rossz időjárás miatt, azonban reggel újabb üzenetben jelezte, hogy nem lesz gond.

Kiderült, hogy a pilótának volt arra engedélye, hogy a rossz látási viszonyok között is repüljön, azonban az őt alkalmazó vállalatnak nem.

A jelentésben az is olvasható, hogy

a pilóta megpróbált 4000 láb magasra, kb. 1200 méterre emelkedni, hogy a köd és a sűrű felhők fölé repülhessen, de nem észlelte, hogy a helikopter ekkor már zuhant, nem sokkal később pedig a kaliforniai Calabasas közelében nekicsapódott egy domboldalnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.