Ezért nem szabad együtt mosni a törölközőket és a konyharuhákat

törülköző mosógép konyharuha mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az szinte természetes, hogy szétválogatod a színes ruhákat a fehérektől, az anyagok kényessége szerint is sokan szelektálnak, de arra vajon gondoltál-e, hogy a törölközőket és a konyharuhákat nem szabad együtt mosni?

Egy szakértő szerint a konharuhákat és a törülközőket elsősorban a keresztszennyeződés elkerülése miatt nem szabad sosem együtt tenni a mosógépbe.

A konyharuhákon esetlegesen megtelepedett baktériumok könnyedén átkerülhetnek a törülközőkre, majd onnan a bőrünkre. Ez elsősorban akkor fordulhat elő, ha a törölközőket nem tisztítják megfelelően, például hideg vízzel vagy nem elegendő mennyiségű mosószerrel mossák ki.

Íme 5 dolog, ami jobb, ha sosem kerül a mosógépbe! Forrás: Shutterstock

A baktériumok terjedésének elkerülése érdekében érdemes a törölközőket külön most, minimum négynaponta, 40 fokos vagy annál magasabb hőfokon.

A konyharuhák esetén, sokszor nem elegendő a mosószer és az öblítő, hogy megszabadulj a kellemetlen szagoktól, ezért érdemes a mosógépbe tenni egy kevés fehér ecetet és szódabikarbónát.

Forrás: The Sun

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.