Szakértő figyelmeztetett a TikTok „cukros" gyantázással kapcsolatos trendjére, amely szerinte égési sérüléseket és hegesedést okozhat az intim területeken.

Ellepték a TikTok közösségi médiát azok a videók, melyek a cukros gyantázást népszerűsítik. Normál esetben ezt szakemberek végzik egy szalonban, a koronavírusnak köszönhetően azonban most sokan otthonukban is megpróbálkoznak vele.

Helyesen elvégezve a cukros gyantázás kevesebb irritációt okozhat, mint a hagyományos gyantázás vagy borotválkozás. Stephanie Taylor, aki intim egészségügyi szakértő azonban azt is elmondta, hogy az embereknek kétszer is meg kell gondolniuk, mielőtt ezzel a házi szépségápolási kezeléssel az intim területeken próbálkoznának - írja a Daily Star.

Sokan kénytelenek otthon gyantázni a koronavírus miatt.Forrás: Shutterstock

"A cukrozás, - amely magában foglalja a cukor és a citrom forrásban lévő vízzel való összekeverését, hogy ragacsos oldatot hozzon létre - , súlyos sérülést okozhat az intim terület érzékeny bőrének, ha a víz hőmérséklete túl forró. Fájdalmas égési sérüléseket, veszélyes fertőzéseket és visszafordíthatatlan hegesedést okozhat" - nyilatkozta a lapnak Stephanie Taylor.

A szakértő mindenképpen azt ajánlja, hogy hagyjuk meg az intim gyantázást a kozmetikusoknak. Használjunk borotvát vagy vásároljunk megbízható termékeket elismert márkáktól.