Kiderült: ez a vitamin mégsem hatásos a koronavírus ellen

Forrás: https://www.allergiakozpont.hu/hirek/antihisztamin-tabletta-gyakori-kerdesek -
betegség vitamin COVID-19 C-vitamin koronavírus gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A John Hopkins egyetem kutatói szerint sajnos a Covid lefolyását egyáltalán nem befolyásolja a nagydózisú C-vitamin bevitel.

Kutatások bizonyítják, hogy a C-vitamin és a cink sem enyhítik a COVID-19 tüneteit – írta a CNN.
Ami az influenzával szemben tökéletes fegyvernek bizonyult, a koronavírussal szemben sajnos hatástalannak mondható.

A kép illusztráció Forrás: https://www.allergiakozpont.hu/hirek/antihisztamin-tabletta-gyakori-kerdesek

Dr. Erin Michos, a John Hopkins Egyetem munkatársa egy olyan kutatásban vett részt, amiben kiderült, hogy a vitaminok még nagy mennyiségben sem veszik fel a harcot a koronavírussal szemben.
Mind a 214 vizsgált páciens betöltötte a 18. életévét és otthon lábadozott. A csoport egyik fele magas dózisú cinket és C-vitamint kapott, míg a másik csoportban a hagyományos kezelési módszereket, a pihenést a bőséges folyadékpótlást és lázcsillapítást alkalmazták.

Kiderült, hogy a vitaminokat szedő alanyok ugyanolyan sokat szenvedtek, mint azok, akik nem kaptak semmit. Ráadásul a C-vitaminttól és cinkbeviteltől gyakrabban panaszkodtak hányingerre, hasmenésre és gyomorgörcsre is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.