Keresztes ldikó a pozitív és a negatív hatásait is megismerte a koronavírus okozta korlátozásoknak és felborult mindennapoknak. Bár amiatt nagyon szomorú volt, hogy nem állhatott színpadra, de ez idő alatt sokat foglalkozott magával, ami nagyon jót tett a lelki világának.

Keresztes Ildikó eleinte nagyon örült a koronavírus okozta lassításnak, leállásnak, de természetesen neki is voltak mélypontjai az elmúlt hónapokban.

"Persze, hogy voltak mélypontjaim az elmúlt évben. Sírásban jó vagyok, bárkit megverek, igazi drámakirálynő vagyok! Mindig türelmetlen és önfejű voltam, de ez vitt előre.Ma már nem csapok azonnal az asztalra. Az alapvető egyéniségemet nem tudom és nem is akarom megváltoztatni, de a bölcsülés jó görbéje az, ha az ember okosodik, tapasztal és ezáltal kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lesz. Nem mondom, hogy tökéletes vagyok, de próbálok okosan öregedni. Türelmesebb lettem, csak magammal nem tudok az lenni" - nyilatkozta a Ripostnak az énekesnő.

Ildikó számára a sírás egyfajta terápia, ami a fellépések is után is nagy segítség számára.

"Miután lejövök a színpadról, gyakran csak arra vágyom, hogy egyedül legyek.Megesett, hogy otthon két órán keresztül csak sírtam, így jött ki a rengeteg felfokozott érzés. Nagy szerencse, ha egy ember tud sírni! Számomra a sírás egyfajta tisztulást jelent. Imádok örömömben sírni, bánatomban nem annyira, de abból is volt elég az életemben" - mondta.