A főként Vili bácsiként ismert színész is sokszor kényszerült kompromisszumra, hogy elindulhasson karrierje. Így történhetett meg, hogy pornófilmekben is szerepelt - pontosabban nem ő, hanem csak a hangja. 

Várkonyi András a Hot! magazinnak adott interjújában nosztalgiázott arról, hogyan is indult a karrierje. Kezdetben Békéscsabán játszott, de nem szerette a vidéki életet. Ráadásul nagyon szegény is volt, fűtetlen albérletben élt. Így kapva kapott a lehetőségen, amikor Horváth Ilona Budapestre hívta a Vidám színházhoz.

Mivel azonban minden kezdet nehéz, így András is kipróbált több dolgot, hogy bevételhez jusson. Így történhetett meg, hogy a 90-es években felnőttfilm-szinkronizálással is foglalkozott. 

Való igaz, hogy amikor Magyarországra először bejöttek ezek a filmek, a hangunkat adtuk hozzájuk. Jókat nevettünk a jeleneteken és a helyzeteken, nem igazán tudtuk komolyan venni az egészet(...) Persze, a nyögdécseléshez nem nagyon kellett színészkedni"

– mesélte mosolyogva a színész.

várkonyi andrásForrás: --

A 90-es években nagyon virágzott a pornóipar, így jól lehetett keresni a szinkronizálással. Bár nyilván nem sorolja a legnagyobb alakításai közé, András nem érzi kellemetlennek vagy problémásnak a karrierjének ezt az állomását.

Várkonyi András nagyon nehéz időszakon van túl: két éven belül elveszítette lányát, testvérét és édesapját, így bizonyára jólesett neki egy kicsit a múlton nosztalgiázni.