Hajhosszabbításban gondolkodsz? Ilyen technikák közül válogathatsz

frizura haj magazin hajhosszabbítás póthaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan vágynak gyönyörű hosszú hajkoronára, ám a tincsek nem nőnek meg egyik pillanatról a másikra. Akár évekig is eltarthat, míg elérjük a kívánt hajhosszt, ha egyáltalán elérjük. Igen gyakori ugyanis, hogy a haj nem nő egy bizonyos szint után, így hiába álmodozunk fenékig érő frizuráról, magától sosem nő meg addig. Szerencsére ma már számos hajhosszabbítási módszer közül választhatsz!

Ha igazán hosszú hajra vágysz és minél előbb, akkor bizony póthajban kell gondolkodnod, mert még nem találták fel azt a csodaszert, amitől egycsapásra megnő a hajad. Ma már a hajhosszabbításnak több technikája létezik, és egy jó szakember képes olyan frizurát varázsolni, amiről senki sem mondja, meg, hogy nem teljesen a sajátod minden tincs. Nézzük, milyen módszerek léteznek, és melyiket miért érdemes választani.
A póthajat általában többször is fel lehet használni, de a felrakást pár havonta meg kell ismételni.

Csatos póthaj

Ez a legegyszerűbb technika, akár otthon is elvégezheted, de csak alkalmi megoldásként szolgál. A tincseket kis csatokkal kell az eredeti hajhoz pattintani. Nagy előnye, hogy itt nincs vegyszer és ragasztóanyag, nem kell vele fodrászhoz járni. Viszont a csatok megtörhetik a hajat, és akár ki is csúszhatnak. Aludni nem tudsz benne, csupán arra jó, hogy egy-egy alkalomra feltűzd, és megdúsítsd a frizurádat.

Forrás: Shutterstock

Mikrogyűrűs hajhosszabbítás

Ennél a technikánál apró fémgyűrűk segítségével történik a vendéghaj rögzítése. A tincseket ebbe foglalják bele, majd az eredeti hajat átbújtatják rajta, és összepattintják. Itt sem használnak vegyszert vagy hőt, egyenletes összhatás érhető el. A saját hajjal együtt mosható. Ám a tincsek megtörhetnek a beillesztéssel, és a fémgyűrűk hiába egyeznek a hajad színével, azért láthatóak copfban, ráadásul keménynek érezheted alváskor. Ezenkívül érzékenyek lehetnek a samponokra, balzsamokra, és a fodrásznál alkalmazott szerek reakcióba léphetnek a fémmel, ami károsítja a fejbőrt. Ezért gyakran ezt szilikonnal helyettesítik. Újrarakáskor a póthaj 1-2 centit rövidülhet.

Varrás

Ez a legrégebbi hajhosszabbítási technika, de a mai napig igen népszerű. Ennek során a saját hajból készített fonatokhoz pamut alapú fonallal illesztik hozzá a póthajat soronként. Kíméletes módszer, mivel itt sincs szükség semmilyen vegyszerre vagy hőkezelésre. Nagyobb tömegű póthaj is felhelyezhető, és nem rövidül a haj újrarakáskor. Hátránya, hogy kissé kényelmetlen lehet a fonatok miatt, amelyek látszódhatnak, és a mosás is macerás.

Forrás: Shutterstock

Mikrocsomózás

Mikrofonatokat készítenek a saját és a póthajból nagyjából egy centi hosszúságban, ezeket pedig pamut alapú, gumis cérnával rögzítik. A saját haj nem törik meg, mert nincs visszahajtva, ez nagy előnye. Ezenkívül szépen oszlatható el. A saját hajjal együtt mosható és szárítható. A felrakás és a leszedés igen gyorsan elvégezhető. A póthaj azonban újrarakáskor rövidül. Hátránya még, hogy copfnál láthatóak a csomók.

Hőillesztés

Tincsekben helyezik fel a póthajat, amit hőre lágyuló ragasztóval vagy keratinnal rögzítenek a saját hajhoz. Ehhez magas hőmérséklet, mintegy 160 fok szükséges. Újabb változata, amiben nem hővel, hanem ultrahanghullámokkal érhető el a megfelelő hőmérséklet. Természetes hatást eredményez, copfban sem látszódnak nagyon az illesztések, kényelmes viselet. Viszont hátránya, hogy hosszadalmas folyamat, a póthajat újra kell tincsezni levételkor, illetve rövidül az újrarakáskor. Ezenkívül a magas hőmérséklet nem tesz túl jót a saját fürtjeidnek.

Forrás: Shutterstock

Lézeres hajhosszabbítás

A vendéghajat lézerre sütik hozzá az eredeti hajhoz, a hőillesztéssel ellentétben itt csupán 50 fokos hőmérséklet szükséges, ezért kíméletesebb. Vékonyabb tincsek helyezhetőek fel sűrűn egymás mellé, így a hatás természetes lesz, különösen javasolt azoknak, akinek vékonyszálú a haja. Nagyon gyorsan feltehető ezzel a technikával a póthaj, és sokáig tart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.