Ezek a trükkök segítenek búcsút inteni a fáradtságnak az arcodon

Forrás: Shutterstock -
fáradtság arcbőr tippek magazin bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kialvatlanság az állandó stressz és a fejünk felett állandóan lebegő feladatok, megoldásra váró problémák és az ezekből fakadó fáradtság elsőként az arcunkon, az arcbőrünkön mutatkozik meg. Most mutatunk néhány fontos praktikát, amelyeket betartva búcsút inthetünk a karikás szemeknek és a fakó arcbőrnek.

A jelenlegi helyzetben nagyfokú stressz, állandó fáradtság, görcsösség jellemzi az embereket. Sokan azonban vagy nem vesznek róla tudomást vagy egyszerűen nem akarnak foglalkozni a jelentkező tünetekkel. A fáradtság, a szorongás azonban az arcunkon is feltűnik, ráadásul rendkívül szembeötlő. Néhány apró trükkel, odafigyeléssel azonban nemcsak a bőrünket tudjuk felfrissíteni és eltüntetni a fáradtság nem kívánt jeleit, hanem a lelkünknek is jót teszünk azzal, ha a fáradt mindennapok közepette többek foglalkozunk magunkkal, a jólétünkkel.

Elegendő alvás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy eleget és jól aludjunk. A mély és pihentető alvás nemcsak a testet és az elmét, de a bőrünket is frissen tartja, oldja a szervezetben felgyülemlett stresszt és gyulladásokat, amelyek kellő odafigyelés ellenében öregedési folyamatokat indítanak el a testben. Ha keveset és még rosszul is alszunk, a bőrünk száraz, fakó és dehidratált lesz, nem mellesleg a testünk kortizolt termel, amelynek hatására kevesebb hialuronsavat állít elő a bőrünk. Próbáljunk meg jóval éjfél előtt ágyba kerülni és a lefekvés előtti 1-2 órában félretenni az elektromos eszközöket és csak magunkra figyelni, a negatív gondolatokat, problémákat elkerülve.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy eleget és jól aludjunk Forrás: Shutterstock

Rendszeres arctisztítás

A jelenlegi helyzetben nagyon sokan dolgoznak otthonról, ami azt jelenti, hogy kevesebb alkalommal sminkelnek, veszik ilyen formán igénybe a bőrüket. Azonban az, hogy reggel nem fedjük be az arcunkat alapozóval, púderral, nem jelenti azt, hogy az arctisztítást is hanyagolnunk kell. Reggel és este hideg vízzel mossuk át az arcunkat és a napi feladatoktól, programoktól függetlenül és tisztítsuk meg a napi szennyeződésektől, ezt követően pedig megfelelően hidratáljuk a bőrünket. Ha kihagyjuk a tisztítást, az ápoló krémek hatóanyagai nem tudnak eljutni sejtszintig a bőr mélyebb rétegeibe, így nem tudják megfelelően kifejteni a hatásukat. Ennek elkerüléseképpen semmiképpen ne feledkezzünk meg az arctisztításról.

Szemkörnyék ápolása

Az arcon belül a szemünk környékén a legvékonyabb a bőr, ha dehidratáltak vagyunk, nem iszunk eleget, akkor bizony itt látszódnak meg leghamarabb az apróbb ráncok. Ezért erre a területre különös figyelmet kell fordítani és még időben, a szakemberek 25 éves kor körül ajánlják, a megfelelő szemránckrém beszerzését és annak reggel és este történő rendszeres használatát.

A szakemberek 25 éves kor körül ajánlják, a megfelelő szemránckrém beszerzését Forrás: Shutterstock

Arcradír használata

Az arcradír segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, élénkíti a vérkeringést és üdévé, egészségesebbé teszi a megjelenést. Emellett kitisztítja a pórusokat és segít abban, hogy a pakolások, arckrémek hatóanyagai könnyebben szívódjanak fel. Hetente egy alkalommal érdemes igénybe venni az arcradírt, de arra mindenképpen figyeljünk oda, hogy a bőrtípusunknak megfelelőt válasszunk. Továbbá fontos az is, hogy vékony bőrre, apró finom szemcséjűt válasszunk, hogy ne sérüljön meg a hámréteg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.