Forgács Gábor a Life TV-n, Joshi műsorában szerepelt először azok után, hogy egy évvel ezelőtt kiderült, rákos beteg. A színész őszintén elmesélte, hogy nagyon kemény egy év van mögötte, de ma már készen áll arra, hogy újra színpadra állhasson. 

Forgács Gábor hétfő reggel a Life TV-n, az Ébredj velünk Extra című műsorban vendégeskedett Joshi Bharatnál, ahol őszintén nyilatkozott az elmúlt időszakról.

"Májustól májusig tartott ez a vidám kis játék... Már, ami a betegséget illeti. Gondoltam, a pandémia alatt ezt gyorsan letudom. Igyekeztem optimista lenni, amikor azonban megmondták, hogy rákom van, az nagy trauma volt. Ilyen csak másokkal szokott előfordulni. Egész egyszerűen nem fogtam fel, hogy mi történik velem. Aztán menet közben derült ki, hogy kétféle rákot is kaptam. Rettentő sok fájdalommal járt, de a kezeléseket igyekeztem egy-egy stációnak felfogni, így könnyebb volt" - mesélte a színész.

Forgács többek között arról is beszámolt, hogy mentálisan teljesen megváltoztatta őt a betegség.

Forgács Gábor kemény időszakot tudhat a háta mögöttForrás: Facebook/Gábor Forgács

"Biztos vagyok benne, hogy mentálisan komoly változásokon mentem át, és sajnos negatív irányba...eltűnt belőlem az a fajta önbizalom, tettkészség, ami régebben volt. Kicsit lelassultam.Így szoktam fogalmazni. Legyünk őszinték, nincs vége... Ennek még nincs vége. Most ugyan nem vagyok kórházban, de kontrollra kell járnom, és különböző vizsgálatokra, többek között egy speciális injekció kúrát kapok. Az orvosok szerint öt év, mire gyógyultnak nyilvánítanak... De ne felejtsük el, hogy most 73 éves vagyok"  - nyilatkozta a Borsnak.

"Kívülről talán nem változtam, de belülről sebezhetőbb lett az idegrendszerem, érzékenyebb lettem. Az ember ilyen helyzetben óhatatlanul el kezd gondolkodni azon, hogy a hátralevő időben mi az, ami fontos lesz és mi az, ami sokkal kevésbé. Amikor megtudtam, hogy mi a bajom, elég kilátástalan volt.... Csináltam egy leltárt. Forgács - mondtam magamnak - volt 72 csodálatos éved, voltál sztár többször is, olyan emberekkel ismerkedhettél meg és dolgozhattál együtt, akik a szakmában fogalmak voltak. Úgy gondoltam, hogy állok elébe annak, ami jön. Ha pedig el kell menni, hát el kell menni' - árulta el.

Bár próbálta humorral oldani az elmúlt egy év küzdelmeit, nem mindig sikerült neki.

"Roppant kegyetlen időszak volt a számomra az elmúlt év. Nagyon szeretek jönni-menni, aktív figura vagyok, akinek egyszer csak minden leállt az életében. Amikor ebből is viccet akartam csinálni, az egyik orvosom azt mondta: "Művész Úr tessék megérteni, hogy halálos beteg, mi pedig most megpróbáljuk megmenteni." Ez azért kjózanító volt" - zárta le Forgács Gábor.