Harry herceg mentális problémáiról, alkohol- és drogfogyasztásáról és pánikrohamairól beszélt Oprah-nak a "The Me You Can't See" című dokumentumfilmben. 

Harry mindössze 12 éves volt, amikor édesanyja, Diana hercegnő meghalt autóbalesetben. Sussex hercege most úgy döntött, hogy nyíltan beszél Oprah új dokumentumfilmjébenérzéseiről, mentális egészségéről és pánikrohamairól, melyek leginkább akkor törtek rá, amikor édesanyja halála után meg kellett jelennie a nyilvánosság előtt - írja a Daily Star.

Ittam és drogoztam, bármit megtettem volna azért, hogy ne érezzem azt, amit érzek, de lassan tudatosult bennem, hogy oké, nem hétfőtől péntekig iszok, de egy péntek vagy szombat este megiszok egy heti mennyiséget. Azon kaptam magam, hogy nem azért iszom, mert élvezem, hanem azért, mert megpróbáltam elnyomni magamban valamit"

- magyarázta Sussex hercege.

Harry herceg és testvére, Vilmos herceg Fülöp herceg temetésénForrás: AFP/Gareth Fuller

Harry herceg akkor még nem volt tisztában vele, hogy mit csinál. De minden egyes nap, amikor öltönyt és nyakkendőt kellett húznia, mielőtt elhagyta a palotát izzadni kezdett és megemelkedett a pulzusa, pánikroham és szorongás tört rá. 

28 éves koromtól 32 éves koromig egy rémálom volt az életem. ... A családtagok azt mondták, játsszam a szerepem és könnyebb lesz az élet. Én viszont inkább édesanyámra ütöttem"

- tette hozzá Harry, aki úgy érzi, hogy az egyetlen kiút az, ha őszintén beszél a problémáiról.