Íme néhány egyszerű tanács, melyekkel könnyebb megszabadulni a kilóktól

diéta fogyás egészséges életmód fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Önmagában a fogyókúra nem elég, ha valaki több kilótól is szeretne megszabadulni, általában teljes életmódváltásra van szükség. 

A Reblog most elárulja, melyek a sikeres fogyás titkai:

Étkezzünk tudatosan!

Ez nem csak azt jelenti, hogy odafigyelünk az étel minőségére, valamint arra, hogy mennyi kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, hanem azt is, hogy lassabban rágjuk meg az ételt és megpróbáljuk maximálisan kiélvezni azt. Ahhoz, hogy a testünk felismerje a teltségérzet jeleit, legalább 20 percig kell tartania az étkezésnek.

Étkezzünk színesen, változatosan!

Törekedjünk az egészséges, természetes összetevőkre, ilyenek a zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű termékek, magvak és halfélék és próbáljuk meg kerülni a tartósított, finomított cukrokat tartalmazó és többszörösen feldolgozott élelmiszereket. Az ideális étrend összetétele: 50% zöldség és gyümölcs, 25% teljes kiőrlésű gabona és 25% fehérje.

egészség, saláta, snack, étkezés Forrás: Shutterstock

Iktassuk ki a folyékony kalóriákat!

Azaz ne igyunk cukrozott üdítőitalokat, gyümölcsleveket, teákat és alkoholt - ezek ugyanis üres kalóriák, hiszen tápértékük nincs, fogyasztásuk nem jár előnnyel szervezetünk számára.Helyette igyunk meg 2-3 liter vizet naponta és csak cukrozatlan teát és kávét fogyasszunk.

Mozogjunk rendszeresen!

Sokan nehezen veszik rá magukat a mozgásra, pedig akár napi 30 perces gyors tempójú séta segíthet minket abban, hogy leadjunk pár kilót. Ha nem akarunk konditerembe menni, lift helyett lépcsőzzünk, kiránduljunk egyet a szabadban vagy járjunk biciklivel munkába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.