Ezért választotta Pécsi Ildikó a máriabesnyői temetőt végső nyughelyéül

Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva Fotóarchívum/Zih Zsolt -
Hegedűs Gyula Pécsi Ildikó temető születésnap sír
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pécsi Ildikó május 21-én lett volna 81 éves. A tavaly decemberben elhunyt magyar színészlegenda a máriabesnyői temetőben fekszik.

Pécsi Ildikó már életében eldöntötte, hogy a máriabesnyői temetőben szeretne végső nyugalomra térni, így már 10 éve vásárolt magának itt egy dupla sírhelyet magának és férjének. Ennek legfőbb oka az volt, hogy ebben a temetőben nyugszik nagy bálványa, Hegedűs Gyula színész is.

Budapest, 2020. december 5. Elhunyt életének 81. évében Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész. Forrás: MTI/MTVA Fotóarchívum/Mtva Fotóarchívum/Zih Zsolt

A színésznőre nagy hatással volt Hegedűs Gyula munkássága, azért elhatározta, hogy élete végéig ápolja majd az emlékét. Ez így is lett, rendszeresen kijárt hozzá a temetőbe, rendben tartotta a színészlegenda síremlékét.

2020. december 19-e óta már a Kossuth-díjas színésznő is ebben a temetőben nyugszik. A Ripost kilátogatott sírjához a színésznő születésnapján, sírja nagyon gondozott, friss virágok díszítették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.