A sztár úgy döntött, hogy felajánlja szerveit transzplantációra a halála után. Gálvölgyi János családja is érintett az ügyben, ezért rendelkezett így.

Szeretne másokon segíteni Gálvölgyi János amennyiben van rá módja. A sztár ezért úgy rendelkezett, hogy halála után felhasználhatják a szerveit transzplantációra.
„Bár nem tudom, mire használhatók még ennyi idősen a szerveim, de ezt nagyon fontos dolognak tartom" – mondta a 73 éves Gálvölgyi a Blikknek.

Gálvölgyi János szeretne segíteni másokon.Forrás: VIASAT3/Birtalan Zsolt

A színész azért is döntött így, mert az ő családja is érintett a témában, ugyanis unokája, Simon vesetranszplantációra szorult.

„Akkor ő az édesapjától kapott vesét. Ezért is tartom ezt ilyen fontosnak. Annyi rossz dolog van az életben, ha tehetünk valami jót, akkor tegyük meg. Egyébként, ha jól tudom, bárkinek felhasználhatják a szerveit a halála után, hacsak nem rendelkezik ennek az ellenkezőjéről„ – árulta el Gálvölgyi János, akinek szintén vannak problémák a veséjével, ám unokája nem tőle örökölte, mert teljesen más jellegű a betegségük. Szerencsére már mindketten jól vannak.