Gálvölgyi János felajánlotta a szerveit: "Nem tudom, mire használhatók még"

Forrás: VIASAT3/Birtalan Zsolt -
transzpantáció Gálvölgyi János segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sztár úgy döntött, hogy felajánlja szerveit transzplantációra a halála után. Gálvölgyi János családja is érintett az ügyben, ezért rendelkezett így.

Szeretne másokon segíteni Gálvölgyi János amennyiben van rá módja. A sztár ezért úgy rendelkezett, hogy halála után felhasználhatják a szerveit transzplantációra.
„Bár nem tudom, mire használhatók még ennyi idősen a szerveim, de ezt nagyon fontos dolognak tartom" – mondta a 73 éves Gálvölgyi a Blikknek.

Gálvölgyi János szeretne segíteni másokon. Forrás: VIASAT3/Birtalan Zsolt

A színész azért is döntött így, mert az ő családja is érintett a témában, ugyanis unokája, Simon vesetranszplantációra szorult.

„Akkor ő az édesapjától kapott vesét. Ezért is tartom ezt ilyen fontosnak. Annyi rossz dolog van az életben, ha tehetünk valami jót, akkor tegyük meg. Egyébként, ha jól tudom, bárkinek felhasználhatják a szerveit a halála után, hacsak nem rendelkezik ennek az ellenkezőjéről„ – árulta el Gálvölgyi János, akinek szintén vannak problémák a veséjével, ám unokája nem tőle örökölte, mert teljesen más jellegű a betegségük. Szerencsére már mindketten jól vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.