Továbbra sem csillapodik a Harry herceg körüli botrány: egy királyi bennfentes ezúttal arról beszélt, mit szólna Diana fia viselkedéséhez, ha még élne.

Harry herceg mindössze 12 éves volt, amikor Diana hercegné tragikus hirtelenséggel elhunyt. Egy 2007-es interjúban a herceg azt mondta, legalább húsz évre van szüksége, hogy szembe tudjon nézni az anyja halálával kapcsolatos érzelmeivel. Nos, Harry tartotta a szavát, ugyanis most, 36 évesen édesanyja elvesztéséről is vallott:

"Nem kérdés, édesanyám hihetetlenül büszke lenne most rám. Azt az életet élem, amelyet ő szeretett volna élni, és amire vágyott, hogy én is élhessem"  

-mondta Harry a nagy port kavart Oprah-interjúban.

Egyes királyi bennfentesek azt állítják, ez az állítás egyáltalán nem igaz, ugyanis Diana ha élne, nagyon csalódott lenne fia viselkedése miatt. 

Forrás: AFP/Kirsty Wigglesworth

Diana arra ösztönözte volna Harryt, hogy küzdjön az általa is fontosnak tartott ügyekért. Büszke lenne, ha látná, amint a mentális egészséggel foglalkozik, de inkább azt szerette volna, ha szószólóként tekintenek rá, nem pedig áldozatként – mondta egy névtelen forrás a Bestlife-nak, majd így folytatta:

"Nagyon csalódott lenne, ha látná, amint Harry mentális egészségért folytatott kampánya miatt ilyen rossz színben tünteti fel a királyi családot. Nem érezné helyesnek, hogy a családdal felmerülő problémáitól hangos a média, és hogy magánéletének apró részleteit kiteregeti. Diana aggódna, hogy a média csak kihasználja a fiát"

- tette hozzá.

Forrás: AFP/Johnny Eggitt