Ejtőernyős zuhant a szurkolók közé a Franciaország-Németország mérkőzés helyszínén

zuhanás videó ejtőernyő szurkoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Balesetet okozott és több embert megsebesített egy Greenpeace-aktivista kedden este Münchenben a Franciaország-Németország labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzés helyszínén.

A férfi motoros ejtőernyővel ereszkedett az Allianz Aréna fölé, majd beleakadt a tetőszerkezetre kifeszített kábelekbe. Az ütközés után az ejtőernyő megbillent és a nézőtér felé zuhant, a tüntetőnek viszont még éppen időben sikerült elkormányoznia az ülések felöl a gépét és a pályán landolt, ahol azonnal elfogták és őrizetbe vették.

A katasztrófát a manőverrel sikerült elkerülni, ám így is több ember megsérült és kórházi kezelésre szorult.

A környezetvédelmi szervezet az eset után közleményben fejezte ki sajnálatát a baleset miatt. Egyúttal jelezte, a terv az volt, hogy aktivistájuk az ejtőernyőről egy nagy latex labdát ejt a stadionba, aztán az aréna felett tovább repül.

"Sajnos nem alakult minden a terv szerint" - jelezte a Greenpeace, mely a Volkswagen autógyár ellen tüntetett az akcióval.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.