Íme a titkos strand a lakatlan szigeten: a szerelmesek fövenye

Forrás: Vallarta Adventures -
lakatlan sziget strand utazás Mexikó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mexikó egyik lakatlan szigetcsoportjában, a Marieta-szigeteknél létezik egy titkos strand, a szerelmesek fövenye, ami egy páratlan természeti csoda.

Mexikóban Nayarit közelében találhatóak a Marieta-szigetek, amely védett nemzeti parknak van nyilvánítva, mivel páratlan élővilággal várja az idelátogató turistákat, a vízben gyakran találkozni, delfinekkel, hosszúszárnyú bálnákkal, mantákkal. A sziget legnépszerűbb területe egy titkos strand, a „Playa del Amor" vagyis a szerelmesek fövenye – írja Reblog.

A szerelmesek fövenye egy páratlan szépségű lakatlan szigeten található. Forrás: Vallarta Adventures

Ez egy víznyelő szerű barlang, amely felülről nyitott, a belsejében egy kisebb, homokos part található.
A rejtett kis strand felülről nem, csakis a tenger oldaláról, egy barlangnyíláson beúszva közelíthető meg. A hely különlegessége, hogy állítólag nem a természet képződmény, hanem az ember alkotása. A múlt század elején a mexikói légierő ugyanis a lakatlan szigetet bombázási gyakorló célpontnak használta, és egy ilyen robbanás tépte fel a barlang tetejét.

A sziget a hatvanas évekig működött gyakorlótérként, míg Jacques-Yves Cousteau, a legendás francia tengerkutató által kezdeményezett nemzetközi akció hatására a mexikói kormány természetvédelmi területnek nyilvánította a helyet. Azóta a turisták egyik kedvelt célpontja.

Magyarországon is találhatsz elképesztően szép helyeket. Kattints IDE, és keress uticélt itthon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.