Pontosan 64 éve, hogy Soós Imre színész és felesége 1957. június 20-án öngyilkosságot követett el, legalábbis a hivatalos jelentés szerint.

A fiatalabb generációnak Soós Imre legemlékezetesebb szerepe Törőcsik Mari oldalán a Körhinta című magyar film volt. A népszerűség azonban nem tett jót a paraszti sorból feltörő férfinak, nyugatótkat szedett, rengeteget ivott és dohányzott. 

Budapest, 1955. Törőcsik Mari és Soós Imre a Körhinta című film forgatásán 1955-ben. A felvétel készítésének pontos dátuma ismeretlen. MTI Fotó: ReprodukcióForrás: MTI/-

A színész 1956-ban már megpróbált egyszer véget vetni az életének, akkor azonban a temető helyett a János kórházig jutott. Ott beleszeretett kezelőorvsába, és nem sokkal később feleségül is vette dr. Perjési Hedviget. Az asszony nagyon nehezen viselte férje önpusztító életét, kapcsolatukat heves veszekedések, és még hevesebb kibékülések jellemezték.

64 évvel ezelőtt, június 20-án este együtt voltak a barátaikkal, a társaságban többek között Müller Péterrel is ott volt. Soós Imre ismét sokat ivott, majd egy érzelmi kitörtés követően elviharzott. Müller Péter később a házukig kísérte a doktornőt, aki egész úton arról panaszkodott neki, hogy már képtelen elviselni férje szélsőséges kirohanásait. Másnap érkezett a hír, hogy éjjel öngyilkosok lettek, kinyitották a gázcsapot. 

Müller Péter  azonban nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy Soós Imrét felesége kábította el, majd a gázcsapot magukra nyitva lett egyszerre gyilkos és öngyilkos.

Az ajtó belülről volt bezárva, a színész testét a konyhakövön, feleségéét pedig egy hokedlin ülve találták meg. 

Később dr. Perjés Hedvig testvére azt állította, találtak egy búcsúlevelet, amit Hedvig írt:

Anyu, ne bántsatok senkit, én vagyok a gyilkos. 

Azt, hogy ténylegesen mi is történt azon a bizonyos estén, talán már sosem fogjuk megtudni.