Harry és Meghan újabb hazugságára derült fény: ez az igazság Archie hercegi rangjával kapcsolatban

Forrás: AFP/Dominic Lipinski -
Meghan Markle hercegi rang Archie Harrison Mountbatten-Windsor Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harry herceg és Meghan Markle eddig azt állították, hogy fiuk, Archie a bőrszíne miatt nem kapott hercegi rangot. Most azonban kiderült, hogy ez nem is igaz.

Meghan Markle az Oprah Winfrey-nek adott interjújában könnyes szemmel beszélt arról, hogy a királyi család rasszista, és a kisfiuk, Archie a bőrszíne miatt nem kapott hercegi rangot és 24 órás testőri védelmet. Most azonban kiderült, hogy korábban Harry maga jelentette ki, hogy nem is akarja, hogy gyermekeinek címet adományozzon a királynő, követni szeretné ezzel nagynénje, Anna hercegnő példáját. Harry szerint ezzel megadja a lehetőséget gyermekeinek a civil életre.

Szó sem volt arról, hogy a király család nem akart hercegi rangot adni a kis Archie-nak Forrás: AFP/Dominic Lipinski

A Buckingham palota az Oprah-interjú után egyébként hivatalos közleményben jelezte, hogy Harry gyermekei olyan alacsonyan vannak a trónöröklési rangsorban, hogy nekik már nem jár automatikusan semmiféle hercegi vagy hercegnői cím, ezáltal a közpénzből fizetett védelem sem. Erről még II. Erzsébet édesapja rendelkezett, ő maximalizálta a kiadható rangok számát, vagyis csak a felszabaduló hercegségek oszthatók újra.

Valószínűleg Károlytól sem fog hercegi rangot kapni a kis Archie. Ő ugyanis trónralépése után enyhíteni akarja a királyi család okozta közterheket, ezáltal várhatóan kevesebb királyi családtag életét finanszírozzák majd az angolok pénzéből - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.