Miután trónra lép, Károly herceg csak a királyi család legfőbb tagjainak adna titulust. Így Harry és Meghan fia, Archie sem kapna hercegi címet.

Trónra lépése után limitálni szeretné Károly herceg, hogy ki kaphat titulust, szerinte ugyanis túl nagy a királyi család, ez pedig sokba kerül az adófizetőknek.

„Harrynek és Meghannak azt mondták, Archie-ból sosem lehet herceg, azután sem, hogy Károlyt királlyá koronázták. A walesi herceg sosem titkolta, hogy trónra lépése után le akarja szűkíteni a monarchiát. Tisztában van vele, hogy az adófizetők nem akarnak egy ekkora családot pénzelni, és ahogy mondta, 'ennyi ember alatt leszakadna a Buckingham-palota erkély'" – mesélte a Daily Mailnek egy forrás az udvarból.

Károly herceg új szabályokat hozna.123rf.com

Ezt Károly még márciusban jelentette be, lehetséges, hogy Harry és Meghan ezért nem beszélt a családról túl pozitívan az Oprah-interjúban. A hercegné ki is fakadt, és arra hivatkozott, törvény írja elő, hogy fia megkapja a hercegi titulust.

Csakhogy úgy tűnik, tévedett, hiszen Anna hercegnő gyerekei, Zara Tindall és Peter Phillips sosem kapták meg a hercegi címet. Ugyanis egy 1917-es törvény szerint csak az uralkodó gyermekei, az uralkodó fiainak gyermekei, és a walesi herceg elsőszülött fiának legidősebb fia kaphatnák meg. Tehát Vilmos és Katalin fia, György herceg automatikusan megkapta, de Sarolta hercegnő és Lajos herceg nem voltak rá jogosultak, de ők ajándékként kapták meg Erzsébet királynőtől.