Britney Spears kisebb győzelmet aratott, amikor sikerült elérnie a bíróságon, hogy végre a saját ügyvédje képviselheti az évek óta húzódó gyámsági ügyben. 

Britney Spears új ügyvédje, aki először beszélt nyilvánosan a popsztár nevében, felszólította édesapját, Jamie-t, hogy önként mondjon le a gyámságról, mondván, hogy ez ügyfelének az érdeke.

Haladéktalanul és agresszíven arra fogunk törekedni, hogy megszüntessük a gyámságot. Már csak az a kérdés, miért vesz részt benne? Önként kellene lemondania, mert ez a lánya érdeke - tette hozzá Rosengart, aki dicsérte Britney Spears bátorságát, szenvedélyét és emberségét a bírósági felszólalásért, és vallomását erőteljesnek és meggyőzőnek nevezte.

Britney Spears szeretne vádat emelni édesapja ellen.Forrás: Getty Images/2017 Scott Dudelson/Scott Dudelson

Britney Spears 2008 óta először szólalhatott fel az egyik tárgyaláson, ahol azt állította, hogy azt hitte, meg akarják ölni és és már több, mint visszaélés a gyámsággal. Az énekesnő azt is elmondta egy Los Angeles-i megyei bírónak, hogy hivatalos vádat szeretne emelni édesapja ellen.

Szeretnék vádat emelni apámmal szemben a gyámság során történt visszaélések miatt. Vizsgálatot akarok indítani"

- nyilatkozott elszántan a popsztár, aki már nagyon rosszul viseli az évek óta tartó hercehurcát, legutóbb már a rajongóinak is beszólt. Az édesapja nagyon sok mindenben korlátozza: engedélye nélkül nem mehet férjhez, nem eshet teherbe és akaratán kívül erős gyógyszert szedetnek vele.