Óriási bravúr: Hősként ünnepelték a magyarokat, akik elsőként repülték az Atlanti-óceánt

Endresz György Magyar Sándor magyarok átrepülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hősként ünnepelték az Atlanti-óceánt átrepülő magyarokat, Endresz Györgyöt és Magyar Sándort.

A pilóta Endresz György és navigátora, Magyar Sándor 1931. július 15-én kelt útra az USA-ból, hogy Justice for Hungary, azaz igazságot Magyarországnak nevű gépükkel első magyarként átrepüljék az Atlanti-óceánt.

A két férfi három világrekordot is a magáénak tudhat: a páros 250 kilométer/órás átlagsebességgel 13 óra 50 perc alatt jutott el Amerikából Európába - írja a Bors.

Mindenhol hangosan ünnepelték a két hős magyar pilótát, Endresz Györgyöt és Magyar Sándort Forrás: American Hungarian Federation

A kísérlet anyagi támogatását az Amerikai Egyesült Államokba települt magyarok biztosították, Lord Rothermere brit sajtómágnás, a magyar revízió mecénása 1930 elején 10 ezer dollárt ajánlott fel annak a pilótának, aki elsőként szelte át az óceánt repülőgépével magyarként – szinte felfoghatatlan, mekkora vagyont is jelenthetett akkoriban a mai árfolyamon 3 millió forintnak megfelelő összeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.